Pražen krompir

Oddaja
10. 5. 2021 - 10.15

Naš gost je bil tokrat Andrej Orel iz Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi. Dobili smo odgovore na marsikatero zastavljeno vprašanje, kot recimo:

Zakaj je pražer krompir tako prepoznavna slovenska jed? (Zaradi Marije Terezije)

Ali obstaja en pravi recept, kako ga pripravimo?  (Je, ampak so še drugi)

Koliko skorjic mora imeti? (Tri, najbrž)

 

Več o zgodovini, različicah, himni, zastavi in društvu praženega krompirja pa v posnetku in na spletni strani, kjer pričakujejo tudi vaše recepte.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness