Dan vseh žena

Oddaja
8. 3. 2016 - 10.10

Danes smo v goste povabili prav posebno gostjo, ki opravlja zelo redek in mnogokrat omalovaževan poklic. Ko v družbi beseda nanese nanj, najprej pomislimo na kakšno novodobno čarovnico. Danes, ko se zdi možnost izbire brezkončna in ponotranja občutek vsemogočnosti, občutek, da smo nad časom in naravnimi cikli, in ko vsaka omemba »naravno danega« vklopi rdeči bullshit alarm.

V studiu se nam bo pridružila astrologinja Ema Kurent in z nami delila uvide svojega dolgoletnega raziskovanja o tej starodavni vedi. Astrologija na prvi posluh zveni romantično, kot da je iz nekega drugega časa, kot nekaj abstraktnega in neoprijemljivega. Vse dokler pobliže ne pogledaš bukel, iz katerih črpa nabor svojih znanj. Takrat bolj kot na karkoli magičnega pomisliš na matematiko; sami grafi, razpredelnice, enačbe. Ali je v tej starodavni disciplini sploh kaj romantičnega in kako lahko koristi času, ki želi vse prešteti, izmeriti in šele potem razumeti?

Serialka pogovorov Krjavelj v svojo sredo vabi posameznike, ki s svojim osebnim iskanjem presegajo navajeno odzivanje na družbene in kulturne razmere. Namesto nenehnega samopotrjevanja v skupini tistih, ki “razumejo”, so svoje zgodbe in svoja iskanja izpostavili svetu tam zunaj. Ne iz varnega udobja šank filozofiranja, temveč tako, da so za svoje prepričanje zastavili sami sebe.

Foto: Izabela Podlaska-Konkel

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness