2. del radijske nadaljevanke diabolično

Oddaja

Društvo cinikov predstavlja 2. del radijske post-noir nadaljevanke Diabolično.

PRVI resen DAN (9. februar 2025, povprečna temperatura (-9 stopinj), poročila radio BBC 9. februar 1945, sončni vzhod 07:14 - sončni zahod 17:18,  večerja x))  

AFB je prišel iz zapora. Pred zaporom ga je čakal avtomobil, v katerem je bila torba z nekaj zimskimi in drugimi oblekami, ki mu ga je pripeljal prijatelj, ključe pa je izročil direktorju zapora. Ta mu je dal ključe še v notranjosti stavbe in dejal:

Du hast interessante Freunde. Er brachte dir das Auto einfach und ging weg. Er wartete nicht einmal auf dich. (Imaš zanimivega prijatelja, samo pripeljal ti je avtomobil in odšel, niti počakal te ni.)

Hinterließ er mir vielleicht eine Nachricht?

(Ali mi je morda pustil kakšno sporočilo?)

Ja, er ließ einen Briefumschlag. Aus Sicherheitsgründen mussten wir überprüfen was da drinnen ist. Ich glaube nur ein kürzerer Satz auf Slowenisch auf einem Blatt. Und natürlich, ich wünsche dir viel Erfolg da draußen.

(Da, pustil je kuverto, iz varnostnih razlogov smo morali preveriti, kaj je v njej. Mislim, da samo krajši stavek v slovenščini na papirju. In seveda, želim ti veliko uspeha zunaj.)

Oh, wie lange ich schon keine grüne Galle kotzte bei all dem gesundem Leben im Gefängnis. Das währe schon etwas für den Anfang.

(Oh, kako dolgo že nisem bruhal zelenega žolca ob vsem tem zdravem življenju v zaporu, to bi bilo že nekaj za začetek…)

 

Podal mu je pismo in Auguste Forel Bordel oziroma AFB se je zahvalil ter podpisal potrdilo, da prejel ključ od lastnega avtomobila.

Na poti do avtomobila je prebral stavek na papirju. Pisalo je: Pri ribniku 11.2.2025 ob treh popoldan. Geslo: Muči me, ali imaš kakšen rupurut.

Bilo je zelo mrzlo in veter je občasno nosil sneg.

Pred mejnim prehodom Šentilj, do katerega je prišel zgodaj popoldan, se je začudil, ko je videl toliko policistov in carinikov ter nekaj avtomobilov ob strani. Ustavili so ga policisti na slovenski strani.

Policistka: Dokumente prosim, gospod.

AFB: Zakaj? Več pa v nadaljevanki...

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness