Spektakularne reakcije in vrenje re-agentov v univerzitetnem morju

Oddaja
Eksperiment
25. 4. 2013 - 12.00

V današnjem Unikompleksu nadaljujemo z oranjem po skoraj obubožanih poljanah naših naravoslovnih fakultet. Tokrat bomo secirali Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo ter Fakulteto za farmacijo, dve izmed najmlajših članic Univerze v Ljubljani. Obe sta namreč ugledali luč univerzitetnega prostora šele leta 1994, po razdružitvi Fakultete za naravoslovje in tehnologijo. Prve asociacije, ki se lahko zunanjemu opazovalcu utrnejo ob omembi teh dveh fakultet, bi lahko bili laboratoriji, reagenti in v bele zaščitne halje odeti študenti z zaščitnimi očali na glavi in erlenmajerico v roki. A ti prizori bodo kaj kmalu lahko le še zgodovina, saj se zaradi zmanjševanja finančnih prilivov, materialna sredstva vztrajno redčijo.

O tegobah tamkajšnjih študentov in zaposlenih smo se na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo pogovarjali z dekanom doktorjem Antonom Medenom, profesorico doktorico Brigito Lenarčič, mlado raziskovalko Saro Seršen ter študentom Aljažem Gabrom, na Fakulteti za farmacijo po so nam o svojih težavah pripovedovali dekan Borut Božič, profesor Borut Štrukelj, študentki Janja Mirtič in Petra Zgaga ter študent Luka Kosec.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Vse česar se je dotaknila tržna logika, se je sfižilo, zvulgariziralo. Tudi farmacija. Ena redkih redkih redkih izjem, če ne edina izjema javnega značaja, je ta radio.
Kaj se dogaja s farmacijo, je opisano v mnogih knjigah, tudi v slovenščino prevedenih (Farmacija v primežu podkupnin, Bili ste zdravi, dokler niste obiskali zdravnikika, Pharmageddon itd.itd). Ekonomisti, ugonobili nas boste.
Čau
Tomaž, farmacevt
"Medicina je danes tako napredovala, da praktično ni več zdravih ljudi", A. Huxley, 1946

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.