Sirni, mesni & konopljin

Sirni, mesni & konopljin

Oddaja
24. 5. 2018 - 8.15

V konoplji namenjenih minutah četrkovega jutranjca smo se tokrat od zdravja in medicinske uporabnosti kanabinoidov preselili h kulinariki. Ekipa portala konoplja.net je v sodelovanju z Olimpija burekom po nekajmesečenem preizkušanju različnih receptur za testo 20. aprila, na dan Marihuana marša, predstavila konopljin burek. Kot poudarjajo avtorji ideje bi naj šlo za prvi burek z gandžo namenjen splošni prodaji, z njim pa želijo širiti zavest o vsestranski, tudi kulinarični uporabi konoplje. Več o konopljinem bureku nam je v Vsemogočni travici povedal Rok Terkaj s portala konoplja.net. 

Prvi del

Priprava konopljinega bureka je vzela kar nekaj časa. Konopljina moka namreč ni dovolj trda, da bi dajala bureku kompaktnost, zato so morali najti pravo mešanico. Več mesecev so testirali različne kombinacije, dokler niso dobili prave teksture in okusa.

Drugi del

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

ne obstaja. vse je fake. eat shit until you can.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.