Ginger baker – 3.del

Audio file

 

Lord Bajram Anđelković je po tem, ko je mozirska knjižničarka Alyx sprejela ponudbo za prevzem vodenja na novo vzpostavljene Zgornje Savinjske izpostave kulturne sekcije Vodikove domačije Ljubljana v Mozirju, prejel njene zapise, za katere sta se dogovorila, da mu jih pošlje. V njih je navedla natančne koordinate lokacij, na katerih je kmalu po avgustovski ujmi prišlo do doživetij zraščanja njenega telesa in zavesti z nastajajočimi možgani Zemlje pod površjem Zgornje Savinjske doline in podrobne opise izkušenj na teh lokacijah. Tri lokacije so bile s strani Alyx prepoznane za nevralgične točke. Prva je bila poleg stare telovadnice in zapuščene gostilne v kraju Kokarje, druga nedaleč stran od kampa Menina in tretja blizu bencinske črpalke pri Ljubnem ob Savinji. Na teh treh lokacijah so namreč bile njene izkušnje najintenzivnejše. Lord Bajram Anđelković je prebral pasus, ki se je dogajal med sprehodom Alyx v Kokarjah. Ob tem je v glavi simuliral njen glas: »Med hojo po travniku ob stari telovadnici, propadlem lokalu in koruznem polju so tla postajala brezbarvno valovita in porozna. Kaj kmalu je bilo tako kot da bi hodila čez globok prepad. A dokler nisem pogledala navzdol, tudi nisem mogla pasti, temveč sem hodila naprej. Nato sem samo sebe sem videla z druge perspektive, iz globin nastajajočih možganov Zemlje. Znotraj te perspektive sem bila zgolj nekakšen delni objekt.... hhhhmmm ... moje telo je kmalu za tem pričelo razpadati na posamične dele. Ti so bili posrkani v globino prepada, inkorporirani v nastajajoče možgane Zemlje in njeno zavest. Tam je bil untergrundzvok in hkratna neskončna množica dražljajev in sil, vse dokler se nisem znašla ponovno v lastni perspektivi in telesu.« 

Po večkratnem ponavljanju tega pasusa v glavi si je naposled izpisal lokacije, ki jih je navedla Alyx. Preveril je zapisnike in ugotovil, da doslej na teh lokacijah ni bilo niti pojavov Ginger baker, niti preostalih nenavadnih endogenih geoloških dogodkov.

Medtem je znanstvena sekcija Vodikove domačije skupaj z Geološkim zavodom dokončala preliminarno raziskavo materije Ginger baker. Rentgensko difrakcijo in pridobivanje podatkov za analizo so delno opravili na terenu, saj je bilo trdnino nemogoče izdolbsti ali vkopavati, skratka kakor koli razbiti na manjše dele, obenem pa tudi ni imela realnega tališča. Kemična sestava in kristalna struktura trdnine Ginger baker, ki jo je podala nadaljnja raziskava v laboratoriju znanstvene sekcije Vodikove domačije, sta bili, v kolikor zanemarimo minimalno vsebnost bakra, do zdaj neznani. Struktura kristalov je bila pravzaprav nekakšne kaveljske oblike, ki so bili tako rekoč neskončno zavozlani znotraj mreže, in tudi strukturna zgradba minimalnih vsebnosti bakra je bila sprevrnjena v kaveljsko obliko. Trdota je presegala trdoto diamanta za enormno potenco. V sami raziskavi prav tako niso našli nikakršnih kemičnih sledi težke mehanizacije, ki jo je bilo na teh mestih pogoltnilo pri metamorfozi površine, torej v začasnem tekočem stanju tal, preden je taista površina kmalu po inkorporaciji mehanizacije prešla v trdnino Ginger baker. Težka mehanizacija je bila očitno v tem procesu »prebavljanja« predelana do kemične nerazpoznavnosti. Na podlagi raziskav, ki so jih opravili na trdnini Ginger baker, so v znanstveni sekciji Vodikove domačije skupaj z Geološkim zavodom sintetično proizvedli snov imenovano DYgen. Pri sintezi so skušali zasledovali strukturno podobnost z materijo Ginger baker, kolikor so to dopuščale ugotovitve in tehnične zmožnosti, hkrati pa je bila snov DYgen namensko proizvedena v utekočinjenem stanju. Shranili so jo v posebnih rezervoarjih, ki so jih sicer uporabljali za utekočinjeni vodik.

Več pa v ponedeljek ob 7:30.

Aktualno-politične oznake

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj