Face in the Crowd

Oddaja
3. 9. 2012 - 21.00

''Glitch doesn't mean 'technological malfunction' to me, it means something more human. Glitch is like an expression of fallibility, but also really incredible strength, and as human beings I think we all have that inside us. I've always picked out the ends of things, the little clicks that people discard or try to flatten out.''

Jo Thomas

 

Christoffer Relander: Training Day

----------------------------------------------------------------------------------

Hieroglyphic Being ‎– Live At Club 4 Reel, Overtoom 301, Amsterdam (FFWD-Wish-I-Was-There excerpt, main theme: Phuture - Acid Tracks (1987))
Kyle Hall & Funkineven - Night
MadTeo - TTTree Low G. Tapes: Mad Dip Revue  (excerpt, Side A)
Fulgeance - Step Thru (forthcoming rx:tx)
Space, Ladies - Look At Me (unreleased)
Dot - Lost In The Wind (dub) (unreleased)
Footsie feat. Chronik - Zoot Break
Sean Price feat. Steele & Starang Wondah - Shake Down
JJ Doom - Snatch That Dough
JJ Doom - Still Kaps
Erykah Badu - The Healer
Clive Jackson - Dem Dead
Panic Girl - Blue Lights (dBridge Don't Panic Remix)
A Guy That Refused To Be Given a Name, Twice - Slowjam 2 (unreleased)
Photek - Rings Around Saturn

-----------------------------------------------------------------------------------

FFWD in Iceland:


 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Rariteta v naših razmerih je paradoks. Pri 99% stvari, ki visoko kotirajo na ebayu, bodi to plošče ali video igrice, gre le za sekundarno redkost: prvotno so natisnili 1,000,000+ komadov, ki jih je folk (v veliki večini primerov so to bili otroci) nekoč kupil, odprl in bolj ali manj izrabil. V teh primerih je povpraševanje neposredno povezano s kvaliteto samega izdelka kot takega, in glavni faktor pri ceni je stanje, med mint in loose je razlika lahko par tisočakov. Najbolj redke in najdražje stvari, spet naj bo to plošče ali špili ali magar poštne znamke z napakami, so praviloma crap, in so kot tak hitro našle pot na odpad, dobesedno. Priznam, to, da nek izdelek širokega potrošništva obstaja samo v parih komadih, je nekaj najbolj fascinantnega in paradoksalnega za misliti, o tem lahko sanjarim in berem Wikipedia članke cel dan. Ampak fact is, if it's good it's not rare (unless you want a mint sealed copy), and if it's rare it's not good. Danes praktično ni izjem, saj če je nekaj res dober je dostopen v ponatisnjeni obliki. To, da eni hočejo umetno ustvariti rariteto mi gre na bruhanje. If you put a picture of it up on a website that a million people view and you only make five copies, you're a douchebag.

mike, word! se popolnoma strinjam. in super, da si komentiral na to, saj je bila ravno tvoja omemba northern soul scene v letecem pilotu tisto, kar je v meni (poleg nedavnih sunklo izdaj) zanetilo razmisljanje o tem. didzeji so si npr. gradili sloves ravno z neznanimi komadi. se vec - da ne bi kdo videl naslova in izvajalca, so na plosce lepili napacne napise, da bi nalasc zavajali. na podlagi identificiranih uspesnic, katerih masterji so bili za vedno izgubljeni, se je razvilo razmeroma veliko trzisce in cene so absurdno narasle. sami komadi so pa bili bolj ali manj pozabe vredni. spomini, ustvarjeni v klubu z njimi, ocitno ne. ekskluzivni dubi in neizdani komadi na radiu ali v dj setu so zmeraj dobrodoslica, ampak samo, ce se jih ne izkorisca v preprodajalske/zbirateljske namene. je pa res, da nekatere stvari enostavno ne bodo dozivele repressa v relevantnem casu in je odvisno samo od tebe, ce si jih pripravljen kupiti... ali pocakati dvajset let. moja rak rana je tukaj recimo maurice fultonov love endeavor remix, pri katerem me je ben UFO prehitel za en dan (60 eur). alternativa je potem dober bootleg label, mogoce kaksen dope jams nyc ipd. v kolikor seveda ni ze digitalizirane online kopije.

Ja, ta angleška obsedenost.. saj sem pol malo prelistal tisto knjigo o UK jazz dance pa sem se spomnil, to ti bo zihr zanimivo: "the holy grail", promo, ki ga je nek proizvajalec vrhunskih hi-fi set-upov naredil v 70ih, da pokaže zmogljivosti sistema... na eni strani je neko avdiofilsko zvonenje cerkvenih zvonov, na drugi pa en čist x obskuren jazz komad od enih čist x jazz glasbenikov. Vse neoznačeno, at most 2 copies known to exist... pa seveda, cela fucking spletna stran: http://thebottomend.co.uk/thebottomend_full_story.php

Drugače pripravljam nekaj v to smer za naslednji torek ;)

haha, fascinantno... komaj cakam!

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.