Trivia Records @ tresk#4

Oddaja
18. 3. 2013 - 23.00

Trivia Records je spletna zložba, ki si občasno privošči tudi nekaj materialnosti. Na TRESK#4 smo bili že četrič, trenutne novosti (=bodoče starosti) pa so bile naslednje:

Theremidi Orchestra s prvim albumom 4011, ki pa je dvojni - dodani so šeposnetki z vaj: oddelek Room Practise. TO so bili ustanovljeni po zaključku tridnevne delavnice izdelovanja teremin fizičnih vmesnikov na Ljudmili v maju 2011. Praktični in hrupni elektro-ansambel obstaja v večnem sedanjiku, čeprav se tudi naslanja na zgodovino elektronske godbe, medtem ko število članov niha med osem in deset, včasih tudi dvanajst. Tu je izbor nekaterih nastopov in vaj.

Cirkulacija 2 - Sound as Metaphor / Social Noise Sessions je zbirka posnetkov z različnih dogodkov v sklopu dejavnosti Platforma za totalno umetnost  letu 2012. Osnovno gibalo je bilo gostovanje v Zagrebu v galeriji Močvara (koprodukcija: Kontejner) junija 2012. Pred in po tem pa je bilo še nekaj enodnevnih dogodkov Social Noise Sessions, pri katerih so sodelovali tudi mednarodni kolegi.

Spiro Mason - Sound from Squares je trojni album Dušana Zidarja (akka Spiro Mason) je zvočna študija "vizualca", ki se loti preverjanja zvočne vsebnosti podobe (fotografije), ko je ta prevedena iz digitalne slikovne reprezentacije v zvočno.

Nevestina harfa je vmesni rezultat zdaj že večletne serije sodelovanj Uzvočevalcev (Bogdana Herman, Zvonka T Simčič, Borut Savski, Franc Cegnar, Miha Tomšič). Tokrat se je pridružila še Silvana Paletti. V letu 2012 so Nevestino harfo izvedli dvakrat: pri cerkvi Sv. Ane v Žlebah pri Medvodah in v kapeli Sv. Jurija na Ljubljanskem gradu.

My name is Cirkulino and i work on arduino... je naraščajoča zbirka skladb, ki nastajajo s pomočjo MIDI sekvencerja Cirkulino, ki z imenom odkriva da pripada paradigmi arduino. Sekvencer je elektronska naprava, ki jo razvija Borut Savski od sredine leta 2012. Načrti za samogradnjo in možnost nakupa naprave bo kmalu vključena kjot poseben izdelek.

Vsi posnetki so na voljo na spletu - in tudi preostali sestavki od skupno preko 50...

Povezava na Trivia Records:

http://www.3via.org/records

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness