deer tick

deer tick

Oddaja
Deer Tick
30. 3. 2016 - 22.00

1. CD, 1 (on) EASY deer tick 3.52

VEDNO V PODLAGO, kadar je le mogoče: CD outlaws, 1 (on) OUTLAWS bill frisell 4.19

Easy, uvodna pesem z drugega albuma Born On A Flag Day zasedbe Deer Tick, katere gonilna sila je John McCauley.

Nocoj bomo povzeli dosedanje delo Johna McCauleya in zasedbe Deer Tick.

Naslednja pesem z albuma Born On A Flag Day ima naslov Smith Hill.

2. CD, 2 (on) SMITH HILL deer tick 3.41

Deer Tick je bil začetku predvsem medij za prezentacijo pesmi Johna McCauleya. Ime, ki pomeni vrsto klopa, si je nadel potem, ko je leta 2005 štopal po Indiani in nekega jutra, ko je prespal na prostem, v laseh našel klopa.

McCauley prihaja z Rhode Islanda, že v srednji šoli je začel pisati pesmi, ob tem igral bobne, klavir in pedal steel kitaro. Večinoma je nastopal sam, k sodelovanju pa je občasno povabil bobnarja Dennisa Ryana in še kakšne glasbenike. Med njimi recimo Dennisovega polbrata Chrisa Ryana, ki je igral bas. Oba sta kasneje, na drugi plošči, postala stalna člana zasedbe Deer Tick.

Septembra 2007 je James McCauley s pomočjo Briana McOmberja iz zasedbe Dirty Projectors objavili prvenec z naslovom War Elephant, ki je bil nekaj časa nedosegljiv, saj ga potem, ko so razprodali prvotne izvode, niso ponatisnili. Kasneje je sedanja založba zasedbe, Partisan Records, sicer ponatisnila ploščo, vendar se še nisem potrudil nabaviti jo. Junija 2009 je sledil drugi album Born On A Flag Day, s katerega poslušamo naslednjo pesem, Song About A Man.

3. CD, 3 (on) SONG ABOUT A MAN  deer tick 3.26

Vseh deset pesmi na albumu Born On A Flag Day je kajpak napisal John McCauley, večkrat jih je tudi odigral sam, kot tudi pravkar slišano Song About A Man. Poslušajmo naslednjo, Houston, TX.

4. CD, 4 (on) HOUSTON, TX deer tick 3.44

Na albumu Born On A Flag Day je ob McCauleyu in polbratih Ryan sodeloval kitarist Andrew Tobiassen. Z albuma poslušajmo še eno pesem, The Ghost.

5. CD, 5 (on) THE GHOST deer tick 3.31

Po objavi dobro sprejetega albuma Born On A Flag Day so John McCauley in sodelavci šli v studio, da bi posneli še vse pesmi, ki so jih imeli v repertoarju, pa jih do takrat niso posneli. Prvih par so decembra 2009 objavili na EPju More Fuel For The Fire, preostale pa junija 2010 na albumu z naslovom The Black Dirt Sessions. Poslušajmo uvodno pesem Choir Of Angels.

6. CD, 6 (on) CHOIR OF ANGELS deer tick 2.54

Medtem se je zasedbi Deer Tick pridružil kitarist Ian O'Neill iz zasedbe Titus Andronicus, ki je zamenjal Andrewa Tobiassena.

Naslednja je žalostinka za prijateljem, Goodbye, Dear Friend.

7. CD, 7 (oni) GOODBYE, DEAR FRIEND deer tick 4.58

Z albuma The Black Dirt Sessions zasedbe Deer Tick poslušajmo še pesem When She Comes Home.

8. CD, 8 (oni) WHEN SHE COMES HOME deer tick 3.53

Oktobra 2011 je izšla četrta plošča Johna McCauleya in Deer Tick, Divine Providence. Na njej so že udeleženi vsi sedanji člani zasedbe Deer Tick, torej kitarist, pevec in pisec pesmi James McCaurley, stari prijatelj bobnar Dennis Ryan, njegov polbrat basist Chris Ryan, kitarist Ian O'Neill in klaviaturist Rob Crowell. Album Divine Procidence je spremljala mala plošča z naslovom Tim, na kateri je tudi tale akustična izvedba pesmi Main Street z albuma.

9. CD, 9 (oni) MAIN STREET (ACOUSTIC) deer tick 3.30

Uvodna pesem na EPju Tim je Born At Zero.

10. CD, 10 (oni) BORN AT ZERO deer tick 3.53

Septembra 2013 je izšla naslednja plošča zasedbe Deer Tick z naslovom Negativity. Z nje poslušajmo pesem Mirror Walls.

11. CD, 11 (oni) MIRROR WALLS deer tick 4.51

Pesem Mirror Walls je povzemala značilno tematiko Johna McCauleya z zadnjih dveh plošč, Divine Providence in Negativity. Pesmi so odsevale izkušnje s turnej, popivanj in s tem povezanih težav. Z albuma Negativity poslušajmo naslednjo pesem, Hey Doll.

12. CD, 12 (oni) HEY DOLL  deer tick 3.08

Septembra 2013 so John McCauley in zasedba nastopili pod imenom Deervana in s tem počastili dvajsetletnico objave tretjega albuma In Utero zasedbe Nirvana.

Album Negativity zaključuje pesem Big House.

13. CD, 13 (oni) BIG HOUSE deer tick 3.25

Za enkrat zadnjo ploščo so James MacCauley in Deer Tick torej objavili leta 2014, to je bila mala plošča Eel Bowel, zato lahko v kratkem pričakujemo kak njihov nov album.

Milko Poštrak se za nocoj od njih in od vas, spoštovane poslušalke in poslušalci našega in vašega Radia Študent poslavljam z eno od dveh pesmi z omenjene male plošče Eel Bowel, naslov ji je Denver.

14. CD, 14 (oni) DENVER deer tick 3.59

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.