sam beam & jesca hoop

sam beam & jesca hoop

Oddaja
Sam Beam & Jesca Hoop
20. 7. 2016 - 22.00

1. CD, 1 (oni) ONE WAY TO PRAY sam beam & jesca hoop    3.28

VEDNO V PODLAGO, kadar je le mogoče: CD outlaws, 1 (on) OUTLAWS bill frisell 4.19

One Way To Pray, pesem s skupnega albuma Sama Beama in Jesce Hoop, Love Letter For Fire, objavljenega aprila letos. Naslednja pesem je Midas Tongue.

2. CD, 2 (oni) MIDAS TONGUE sam beam & jesca hoop    3.03

Kot sem napovedoval že prejšnji teden, ko smo povzeli izbor s prejšnjega, za enkrat zadnjega studijskega albuma Sama Beama pod imenom Iron & Wine, Ghost On Ghost iz leta 2013, bomo nocoj poslušali, kaj je Sam Beam počel lani in kaj počne letos.

Julija lani je Sam Beam z Benom Bridwellom iz zasedbe Band of Horses objavil album priredb z naslovom Sing Into My Mouth. To je tudi del besedila uvodne pesmi This Must Be The Place ali Naive Melody Davida Byrna in zasedbe Talking Heads. Tokrat v izvedbi Sama Beama in Bena Bridwella.

3. CD, 3 (talking heads) THIS MUST BE THE PLACE iron & wine & ben bridwell 3.32

This Must Be The Place, pesem skupine Talking Heads, tokrat v izvedbi Sama Beama in Bena Bridwella na njuni lanskoletni zbirki priredb z naslovom Sing Into My Mouth. Naslednja je tale izvedba pesmi Ronnieja Lanea, Done This One Before.

4. CD, 4 (lane) DONE THIS ONE BEFORE  iron & wine & ben bridwell 2.59

Na lanskoletni zbirki priredb Sing Into My Mouth Sama Beama in Bena Bridwella je nekaj nam bolj ali manj znanih pesmi, ki pa jih bomo vse po vrsti preskočili. Recimo Bonnie Raitt, Johna Calea, Sade, JJ Calea, Marshall Tucker Band in podobnih. Poslušali pa bomo ti dve izvedbi. No Way Out Of Here Kennetha Bakerja in The Straight And Narrow Jasona Pierca.

5. CD, 5 (baker) NO WAY OUT OF HERE iron & wine & ben bridwell  4.38

6. CD, 6 (pierce) THE STRAIGHT AND NARROW  iron & wine & ben bridwell  5.15

Februarja lani

7. CD, 7 (oni)  SLOW BLACK RIVER iron & wine 2.27

Z zbirke prej neizdanih posnetkov zasedbe Iron & Wine z naslovom Archive Series: Volume 1 poslušajmo še dve pesmi, Freckled Girl in Judgement.

8. CD, 8 (oni) FRECKLED GIRL iron & wine  2.45

9. CD, 9 (oni) JUDGEMENT  iron & wine  5.40

Na voljo imamo še malo ploščo z dvema posnetkoma in z naslovom Archive Series: Volume 2, z nje pa bomo poslušali pesem z naslovom Albuequerque.

10. CD, 10 (oni) ALBUQUERQUE  iron & wine  4.14

11. CD, 11 (oni) KNOW THE WILD THAT WANTS YOU  sam beam & jesca hoop    2.57

Tole je bila že pesem Know The Wild That Wants You z letošnje skupne plošče Sama Beama in Jesce Hoop z naslovom Love Letter For Fire. Na plošči so sodelovali še nekateri člani zasedbe Wilco in drugi. S te plošče poslušajmo še zaključno pesem Sailor To Siren.

12. CD, 12 (oni) SAILOR TO SIREN sam beam & jesca hoop    3.15

13. CD, 13 (lafarge) COYOTE, MY LITTLE BROTHER  iron & wine & ben bridwell  5.06

Po pesmi Sailor To Siren Sama Beama in Jesce Hoop z njunega letos aprila objavljenega albuma Love Letter For Fire smo slišali priredbo pesmi Petra LaFarga, Coyote, My Little Brother, seveda tokrat v izvedbi Sama Beama in Bena Bridwella z njune lanske plošče priredb Sing Into My Mouth. Milko Poštrak se za nocoj od vas, od Sama Beama in sodelavcev poslavljam s tole njegovo pesmijo Postcard iz arhiva zasedbe Iron & Wine.

14. CD, 14 (on) POSTCARD  iron & wine  4.50

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.