RŠ52 proti toku: Živa elektronika na Ljubljanici

RTVŠ prispevek
10. 5. 2021 - 15.00

𝙍𝙨̌𝟱𝟮 𝙋𝙍𝙊𝙏𝙄 𝙏𝙊𝙆𝙐: 𝙯̌𝙞𝙫𝙖 𝙚𝙡𝙚𝙠𝙩𝙧𝙤𝙣𝙞𝙠𝙖 𝙣𝙖 𝙇𝙟𝙪𝙗𝙡𝙟𝙖𝙣𝙞𝙘𝙞 🌊
𝘗𝘰𝘱𝘰𝘭𝘥𝘢𝘯𝘴𝘬𝘢 𝘣𝘭𝘢𝘨𝘰𝘻𝘷𝘰𝘤̌𝘫𝘢 𝘪𝘯 𝘷𝘻𝘯𝘦𝘮𝘪𝘳𝘭𝘫𝘪𝘷𝘢 𝘢𝘷𝘵𝘰𝘳𝘴𝘬𝘢 𝘦𝘭𝘦𝘬𝘵𝘳𝘰𝘯𝘪𝘬𝘢 𝘯𝘢 𝘳𝘦𝘬𝘪 𝘓𝘫𝘶𝘣𝘭𝘫𝘢𝘯𝘪𝘤𝘪 𝘱𝘳𝘦𝘥 𝘪𝘻𝘪𝘥𝘰𝘮 𝘱𝘳𝘷𝘦 𝘬𝘰𝘮𝘱𝘪𝘭𝘢𝘤𝘪𝘫𝘦 𝘴𝘭𝘰𝘷𝘦𝘯𝘴𝘬𝘦 𝘢𝘮𝘣𝘪𝘦𝘯𝘵𝘢𝘭𝘯𝘦 𝘨𝘭𝘢𝘴𝘣𝘦 𝘚𝘦𝘯𝘻𝘰𝘳𝘢𝘮𝘢!

📌Radio Študent vas vabi na lagano nedeljsko glasbeno popoldne, ki prinaša presežno domačo elektronsko ustvarjalnost iz presečišča ambientalne, eksperimentalne in klubske glasbe, in napoveduje izid prve kompilacije slovenske ambientalne glasbe Senzorama, ki pri založbi ZARŠ izide 28. maja.

Lineup:
💦 Stashman (live set)
💦 Beepblip (live set)
💦 1983 (live set)
💦 Nikson (live set)
💦 Christian Kroupa (live set)

 

Ob praznovanju 52. rojstnega dne Radio Študent pripravlja enkraten spletni koncert, ki se bo na Dan zmage odvil na ladjici na reki Ljubljanici, ki bo v času nastopov neprestano plula med centrom in obrobjem mesta. Med 15.00 in 20.00 se bo na ladjici zvrstilo pet domačih producentov in producentk, ki so v zadnjem letu zaradi pandemije in karantene še več časa preživeli v svojih studiih ter ustvarili na ure frišne muzike. Na svojih nastopih bodo predstavili avtorski material iz sfer ambientalne, eksperimentalne in klubske elektronske glasbe, ki ga večina doslej še nikdar ni odigrala v živo. Začeli bomo v nekoliko bolj spokojnem ambientalnem tonu in počasi stopnjevali tempo vse do mini vrhunca.

S posebej pripravljenimi ambientalno-eksperimentalnimi live seti bodo naše uhlje najprej masirali vsestranski producent Stashman (Dulash Der DJ), zvočna umetnica in kuratorka Beepblip ter izkušeni producent 1983, ki je pred kratkim zagnal novo založbo Honest Work Recordings. Pozno popoldne nas bo rosno mladi talent Nikson razvajal s svojimi razštelanimi zaprašenimi beati, za konec pa bo Christian Kroupa nekoliko dvignil tempo in nam serviral plesno selekcijo njegovih avtorskih produkcij.

 

𝐒𝐞𝐧𝐳𝐨𝐫𝐚𝐦𝐚 𝐕𝐨𝐥. 𝟏:
Oddaja Senzorama v znamenju prve obletnice predstavlja prvo kompilacijo ambientalne elektronike Senzorama Vol.1. Za to priložnost bomo 9. maja objavili predogled izdelkov veteranov 1983 in Stashmana ter z njunima nastopoma tudi naznanili izid kompilacije z 20 skladbami, ki bo pri založbi ZARŠ izšla 28.maja 2021. Kompilacijo je kuriral avtor istoimenske oddaje na Radiu Študent Tine Vrabič.
Več na👉https://zalozba.radiostudent.si/.

Priklopite se preko spleta ali se nam (ob upoštevanju obstoječih zdravstvenih ukrepov) pridružite na bregu reke Ljubljanice!

🌊🌊🌊🌊🌊

Celoten program RŠ52: NIKOLI NUJNEJŠI @ https://radiostudent.si/52

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness