11. 8. 2020 - 22.00

Metal detektor

Audio file
Vir: Nina Zajc

V času poletnih počitnic, ko je Učitelj na zasluženem dopustu, bo vsak torek ob 22. uri na sporedu poletna edicija Metal detektorja ali kadar mačka ni doma, miši plešejo.

V šestem poletnem Metal detektorju playlista novosti in napovedi. Tokrat pretežno black metal.

 

Poljaki Angrrsth so konec julija s singlom Niebiański pogrzeb napovedali prihod svojega drugega studijskega izdelka Donikąd, ki bo jeseni izšel pri Godz Ov War Productions. Leta 2018 je štirica izdala svoj prvi EP Znikąd, s katerega poslušamo skladbo Krew i trans:

1 / Angrrsth Krew i trans

Pri isti poljski založbi je letos še ena, nekoliko bolj surova blackmetalska zasedba Wilczyca izdala kar dva albuma. »Maniacal, freezing cold and aggressive« plošča Horda je izšla pred nekaj dnevi, plošča Wilczyca pa letošnjega februarja. S slednje poslušamo komad Na przeklętej ziemi, v katerem člana zasedbe v temi predvsem režeta in sekata:

2 / Wilczyca Na przeklętej ziemi

Založbi Sentient Ruin Laboratories in Debemur Morti Productions sta si razdelili izid druge studijske plošče španske trojice Aversio Humanitatis. Nihilistična in mizantropska plošča Behold the Silent Dwellers je izšla sredi junija, z nje poslušamo skladbo The Sculptor of Thoughts:

3 / Aversio Humanitatis The Sculptor of Thoughts

Blackmetalski zid podiramo z ameriškimi doomsterji REZN, ki s singlom Waves Of Sand za oktober napovedujejo svojo tretjo studijsko ploščo Chaotic Divine. S komadom Fall Into The Sky se vračamo k njihovemu prvencu Let it Burn iz leta 2017:

4 / REZN Fall Into The Sky

Ameriške black/avant-garde kraljice Krallice so pred nekaj dnevi izdale nov album Mass Cathexis. Kvartet je ubijalski, čudovito projektantsko zakompliciran in precizen kot vedno. Poslušamo dve, naslovno in pa skladbo Set, ki se s koncem krasno prelije v komad The Wheel, ki smo mu prisluhnili pred nekaj Detektorji:

5 / Krallice Mass Cathexis

6 / Krallice Set

Nekaj dolgov izpred par mesecev bomo poravnali še z islandsko zasedbo Almykrvi, ki je maja skupaj z The Ruins Of Beverast podala split s po dvema skladbama obeh zasedb. Poslušamo desetminutno Managarmr:

7 / Almyrkvi – Managarmr

Po zadnjem omamnem dolgometražcu Exuvia iz leta 2017 upamo na novo ploščo nemškega multiinštrumentalista Alexandra von Meilenwalda oziroma njegovega zgoraj omenjenega solističnega projekta The Ruins Of Beverast in medtem poslušamo prepoznavno ruinsko repetitivno, transersko skladbo Silhouettes Of Death's Grace, ki jo je marca letos podelil na splitu z irskimi Mourning Beloveth:

8 / The Ruins Of Beverast Silhouettes Of Death's Grace

Pretekli teden je še en one-man bend Selbst iz Čila pri Debemur Morti izdal svojo drugo studijsko ploščo Relatos De Angustia. Multiinštrumentalist z vzdevkom N tesnobo na svoji plošči, s katere poslušamo skladbo Deafening Wailing of the Desperate Ones, vpenja skozi vplive poljskih, islandskih in francoskih blackmetalskih kolegov:

9 / Selbst Deafening Wailing of the Desperate Ones

Za konec pa še srdita ameriška dekleta (oziroma dekleti in trije fantje) iz benda Couch Slut o neumnežih, ki jim niso najbolj pogodu. Skladba The Stupid Man z njihovega zadnjega albuma premleva in v končni fazi tudi zmelje: 

10 / Couch Slut The Stupid Man

 

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj