7. 7. 2020 – 22.00

METAL DETEKTOR

Audio file

V času poletnih počitnic, ko je Učitelj na zasluženem dopustu, bo vsak torek ob 22. uri na sporedu poletna edicija Metal detektorja ali kadar mačka ni doma, miši plešejo.

V prvem počitniškem Metal detektorju se bomo s playlisto desetih komadov posvetili nekaterim mlajšim in starejšim novostim in nekaterim napovedim bodočih novosti s komadi starejšega datuma in tudi z enim singlom s prihajajoče plate.

 

Za uvod londonska četverica Beggar s skladbo Tenantless The Graves z njihovega prvenca Compelled To Repeat, ki je izšel pred tremi meseci:

1 / Beggar Tenantless The Graves

Konec januarja so trije mladi britanski ekstremneži pod imenom Leeched izdali svojo drugo studijsko ploščo To Dull The Blades Of Your Abuse. Poslušamo hitič I, Flatline:

2 / Leeched I, Flatline

Kombo novosti iz Poljske bo otvoril komad trzeci s plošče trop benda Koniec Pola, ki v svojo atmosferično, ambientalno in folkovsko glasbo vnaša tudi elemente jazza in metala in v katerem med drugimi sodeluje eminenca poljskega glasbenega podzemlja Artur Rumiński, član mnogih težkokategornih in številnih drugih pustolovskih bendov, med katerimi je najbolj prepoznavna blackmetalska zasedba Furia:

3 / Koniec Pola trzeci

Na začetku maja je poljski blackmetalski dvojec Odraza izdal svoj drugi studijski album Rzeczom. Poslušamo naslovno skladbo Rzeczom:

4 / Odraza Rzeczom

Poljski kombo zaključujemo z bendom Kły, ki je na isti dan kot kolega iz Odraze izdal svojo drugo studijsko ploščo Wyrzyny. Prisluhnili bomo skladbi Krajobraz jako oko:

5 / Kły Krajobraz jako oko

Še skok čez lužo. Trojec Sumac je te dni izdal ploščo s posnetkom koncerta iz leta 2018, naslovljeno kar po kraju in času dogodka, St Vitus 09​​/​​07​​/​​2018. Prisluhnili bomo odrski izvedbi skladbe Rigid Man z njihove druge studijske plošče What One Becomes:

6 / Sumac – Rigid Man

Od novosti pa k napovedim prihodnjih izidov. Američani Krallice za letos napovedujejo izid nove plošče, prvi singel, ki smo ga lahko slišali že marca, nosi naslov The Wheel:

7 / Krallice The Wheel

Prisluhnili bomo angleškemu ekstremnemu dvojcu Anaal Nathrakh, ki prav tako za letošnje leto napoveduje izid nove, že enajste studijske plate, ki bo nosila naslov Endarkenment. Tokrat komad Make Glorious the Embrace of Saturn z njihove plošče Vanitas iz leta 2012:

8 / Anaal Nathrakh Make Glorious the Embrace of Saturn

Francoski sludgerji Crackhouse so se konec lanskega leta zaprli v studio in napovedali, da pripravljajo novo ploščo. Poslušamo komad Harva z njihovega prvenca Be No One . Be Nothing iz leta 2017:

9 / Crackhouse – Harva

Za zaključek pa še praznina. Belgijski Emptiness so naznanili izid nove plošče v prihajajočih mesecih, ki jo po njihovih zanimivih glasbenih raziskovanjih in nepričakovanih obratih željno pričakujemo. Prisluhnili bomo zaključni skladbi Lowland z njihove predzadnje plošče Nothing But the Whole izpred šestih let:

10 / Emptiness Lowland

 

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj