NOMEANSNO: Butchering The Sacred Cows Volume One

NOMEANSNO: Butchering The Sacred Cows Volume One

Recenzija izdelka
18. 12. 2012 - 9.15

Samozaložba, 2012

 

Lepo je, kadar že tako avantgardni in še vedno efektivni stari prdci a la kanadski NoMeansNo naredijo kak eksperiment, s katerim pokažejo, da so v koraku s časom ali pa zadovoljijo kako skrito željo. Kdo bi si mislil, da je basist/vokalist Rob Wright tak fen dubstepa, elektronike in modernih producentov, da je dovolil 4 producentom, da zmiksajo 4 kultne komade zasedbe, in sicer The River, Dark Ages, Metronome ter Rags And Bones.

V uvodnem komadu na plošči, River, se kaže, da Rob Wright ni vsega najbolje premislil. The River v remiksu je zgolj dolgočasna elektronska podlaga, prek katere gre vokal iz originalnega posnetka, ki pa se včasih kar zelo moteče seka s podlago in izpade kot velik fuš. Deadbeat ga je z remiksom resnično polomil. Shackleton je precej boljši s komadom Dark Ages, ker vzame osnovni vibe komada, celo del vodilne linije bas kitare in le delček vokalnih linij, ki jih potem prilagaja. Zveni resnično mračno, vsekakor pa bolj uspešno kot The River.

Tudi ta komad je zanimiva obdelava, a če ne bi vedeli, da poslušate EP NoMeansNo remiksov, a bi res vedeli, da poslušate elektronsko predelavo komada Rags N Bones? Še vedno je bolje kot The River, ki ga človek kar ne more izpljuniti iz ust, a vseeno – to bi pravzaprav lahko bilo karkoli drugega. Za konec ostane samo še komad Metronome, ki bi imenu primerno res lahko zasvetil tudi v elektronski obdelavi. A Orphx, kanadski elektrončkarski duet naredi zanimiv komad, ki pa je dolgočasen in dejansko sploh nimaš občutka, da gre za Metronome, kaj šele NoMeansNo.

Za konec – EP štirih komadov je prav to, kar nakazuje naslov: Butchering The Sacred Cows. Je lep dokaz, da je bend v koraku s časom, je še lepši dokaz, da je bend še bolj drzen, kar se eksperimentiranja tiče in lepo je, da so še vedno aktivni in kreativni. A naredi več škode kot koristi kultnim komadom kanadskega tria. Če nič drugega, vsaj opozorilo, ki je na ovitku albuma, da na albumu ne najdete niti drobtinice rock'n' rolla, drži. A to je slaba tolažba.

 

NoMeansNo - Dark Ages (Shackleton's My Goal's Beyond Mix)

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

hm, ta recenzija je za moj okus malce preveč subjektivna, da bi jo lahko jemala kot relevantno

Ni panike, vsak ima svoje mnenje. Ampak, tole niti malo ne spominja na NmN - sploh. Kot bi pač čist nekom drugem nalimal ime ...

zakaj bi pa moralo spominjati na NmN sound? to je vendarle remix kolekcija...

Jebiga, kaj boš z rokenrolom, dandans tud že Fenriz techno posluša :D http://www.youtube.com/watch?v=ytVbn6DjjiY

tudi jaz mislim, da ni nujno, da remiksi spominjajo na "original" oz. v tem primeru na NmN, sploh pa to ne bi smelo biti merilo, ali je remiks "dober" ali "slab"

Hmm, imata prav. OK - potem pa lahko popravim: slišal sem že bolj zanimiv dubstep in slične žanre, kot je/so tale/tile, ki ga/jih v štirih komadih ponujajo svetovno znani protagonisti te scene.
Lep poskus narediti NmN drugačne, a zgolj to, da vzameš NmN za podlago, na kateri narediš nekaj novega, še ne pomeni, da je to dobro, kvalitetno in uspešno.
Sama glasba je glede karakteristik scene zadela bistvo, a potemtakem mogoče ne bi bilo slabo, če se v niti enem slučaju ne bi povezovalo z NmN :) niti z naslovnico, imenom plošče, prodajo tega EP-ja za 12 € na koncertih NmN in ne Shackletona itd. :)

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness