Shilpa Ray

Shilpa Ray

Recenzija dogodka
25. 7. 2019 - 14.30

Gala Hala, Ljubljana, 23. 7. 2019

 

Na letnem odru Gala Hale je v torek na težko pričakovanem dogodku nastopila Shilpa Ray. Shilpa Ray bi poslušalcem Radia Študent lahko bila že dobro znana. Nazadnje smo jo predstavili v Tolpi bumov z njenim zadnjim albumom Door girl, kasnejši single Shoot This Dying Horse pa je postal RŠ hit.

Kitare s ščepcem vintage stila
 / 18. 10. 2017

Letni vrt Gala Hale se je kljub vročemu torkovemu večeru lepo napolnil z obiskovalci. Pred začetkom koncerta smo Shilpo zagledali že pri njenem štantu s prodajno robo, nekaj čez deseto večerno pa je suvereno stopila na oder Gala Hale in začela s komadom Morning Terrors z zadnje, že omenjene plate Door Girl. Množica je ob prvem komadu še sramežljivo postopala nekaj metrov pred odrom, nato pa sta Shilpa in backvokalist Christian Lee Buss obiskovalce povabila bližje in ti so se presenetljivo odzvali oziroma sprejeli povabilo. Tako se je popotovanje v pravljični svet nežnih harmonij začelo.

Poleg Shilpe Ray so na odru nastopili Alistair Paxton s kitaro, Turner Stough z basom, Rich Hutchins za bobni in že omenjeni Chistian Lee Buss za klaviaturami in s spremljevalnimi vokali. Takšna zasedba tvori odlično uigrano celoto, ki svoje povezanosti in internih šal ne skriva niti med nastopom. Takšno šaljenje je koncertu vlilo poseben čar, lahko bi rekli celo ščepec simpatičnosti in domačnosti, ki je vse skupaj odlično zaokrožila. Bend tako celo preseže vtis zgolj benda, deluje kot harmonična celota, ki vsebuje vse potrebne učinkovine za stvarjenje magične dežele. Prav tako pa posamezniki v zasedbi resnično obvladajo svoje inštrumente. Z odličnimi soli in načinom igranja sta izstopala kitara Alistairja Paxtona in pa seveda Shilpina klaviatura, na žalost pa smo pogrešali za ustvarjalko značilni harmonij. Spremljevalni vokali so na trenutke tudi zgrešili, a smo jim te malenkosti zelo hitro odpustili. 

V smislu razpoloženja koncertnega večera je recenzentka pričakovala potop v bolj melanholične vode, a Shilpin tokratni repertoar je pozitivno in energično presenetil. Slišali smo predvsem komade z zadnjega albuma Door Girl, a tudi še kakšen starejši hitič. Dejstvo je, da Shilpini komadi v včini zvenijo umirjeno, zasanjano in čarobno, vendar ob tem hkrati tudi hitro pozabimo, da Shilpa sama posreduje ogromno energije, ki je tokrat kljub vročini vela skozi celoten dobro uro trajajoč koncert. Tako smo s komadi, kot sta Revelations of a Stamp Monkey ali EMT Police and the Fire Department, prejeli polno dozo nažigaške in prav nič melanholične Shilpe. Pohvaliti moramo seveda tudi njene vokalne sposobnosti, s katerimi se pevka premika po širokem razponu med nizkimi, nežnimi, visokimi in kričečimi toni. Takšen energetski protipol tokrat ni zgolj dosegel pričakovanj, temveč jih je tudi presegel, pa v tem primeru ne gre le za izvajalkin izraz skozi ušesu prijetne melodije, temveč za ustvarjeno resnično močno celostno doživetje.

Naslov ene izmed avtoričinih skladb je Shilpa Ray’s Got a Heart Full of Dirt. Umazano ali ne, to je bil koncert, ki je presegel pričakovanja še tako zvestih fanov. Ob naslednji priložnosti pa bo Shilpa obiskala tudi Radio Študent, tako se je zavezala. Upamo, da bo to kmalu. Z lahkoto tudi brez Nicka Cava ... 

 

Shilpa Ray's got a heart full of dirt @ Gala Hala
Avtorji: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentarji

Zelo prijeten koncert je bil.
Še en utrinek:
https://www.youtube.com/watch?v=gVkiegMTP8U

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness