Beastie Boys fighting for their rights to girls

Beastie Boys fighting for their rights to girls

Kulturna ali glasbena novica
Jump jump
25. 11. 2013 - 9.15

a.) novice

Beastie Boys grozijo s tožbo podjetju igrač GoldieBlox, „prodajalcu igrač za bodoče inovacije“. Njihova nova reklama namreč vsebuje male deklice, ki vodijo nekakšen stroj. V viralni reklami, ki se je pojavila na spletu je uporabljena kompozicija „Girls“ z zgodnjega opusa Beastie Boysov. Preostala člana Beastie Boysov grozita podjetju s tožbo zaradi kršenja avtorskih pravic in ker podjetje sploh ni zaprosilo za dovoljenje, kaj šele kaj plačalo. No, pri GoldieBloxu trdijo, da gre za parodijo na zelo seksistično skladbo, ki naj bi ji tako (do)dali nov pomen. Zanimivo je, da so Beastie Boys že pred časom razmišljali, da prepovedo vso svojo glasbo v oglasih.

Beastie Boys

Pretekli četrtek smo se poslovili od še enega glasbenika. Umrl je Bernard Parmegiani, ključni član pariške zasedbe Groupe de Recherches Musicales ter avantgardnega gibanja „Musique Concrete“, epicentra evropske elektronske glasbene prakse v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Eden najpomembnejših ustvarjalcev začetka elektroakustične glasbe je leta 1975 zaplodil kultni album „De Natura Sonorum“, glasbeno pa se je udejstvoval vse tja do novega milenija. Kot svoj vpliv so ga omenjali tudi nekateri kasnejši eksperimentalni izvajalci, recimo Aphex Twin, Sonic Youth in Autechre. Parmegiani je umrl v 87. letu starosti, vzroka smrti pa mediji ne navajajo.

Bernard Parmegiani

Prihodnje leto bo svoj novi album izdala zasedba Mogwai. Svoj novi album so naslovili „Rave Tapes“, izdati ga kanijo 21. januarja prihodnjega leta, založila pa ga bo indie velikanka Sub Pop.
Mogwai

b.) komad

Nemški elektronski bend The Notwist, sicer stari znanci naših odrov, so že posneli svoj novi album. Tega bo 24. februarja prihodnje leto za Evropo izdala založba City Slang. Zanimivo je, da bo njihova nova plošča „Close To The Glass“ izdana na različnih koncih sveta kar na štirih različnih založbah. Z nje poslušamo frišno istoimensko skladbo (poslušaš spodaj) - https://www.youtube.com/watch?v=SElWFqBTv1E 
Notwist - Close to the glass

c.) večernica

Ob osmi večerni se bo v Hali Tivoli predstavil stari ljubljanski znanec Nick Cave s svojimi Bad Seedsi. Za vsa Cava lačna ušesa pa žal še slaba novica. Vstopnic namreč že nekaj dni ni več v prodaji, saj je koncert razprodan.

Nadaljevanje koncerta sledi ob 23.00, ko se bo v Orto baru zgodil uradni afterparti Cavevovega koncerta. Vstop na after je prost.

V Gali hali se bo v organizaciji Umazanih dihurjev zgodil metalski koncert, katerega protagonisti so švedski suicidal black metalci Shining. Ob njih nastopili še švedski deaththrasherji Sterbhaus ter norveški black metalci Crest Of Darkness. Duri se odpro ob 20.00, za vstop pa bo potrebno odšteti 20 eurov.

V Menzi pri Koritu bomo danes ob 21.15 priča novi že 82. epizodi Mladih rim, kjer bodo brali Maša Danijel, Nina Bizjak, Uršula Vratuša Globočnik in DVA v postavi Iztok Vrenčur in Neža Prah. Gosta večera sta Ifigenija Simonović, ki predstavlja svojo novo pesniško zbirko ter Ciaran O'Driscoll. Za glasbo skrbita Tovariš Strmogljen ter urugvajski garažnorockerski one man band Coco Ospitaleche, ki se predstavljata ob 22.30.

Ob deseti večerni se bosta pričeli še dve ponedeljkovski stalnici, in sicer DubLab v Ch0, kjer se poleg domačega Ohoraha predstavlja japonski selektor Pupa Kazuman. Za vstop boste odšteli 3 evropske enote. V Jalli Jalli pa bo kot vsak ponedeljek tudi tokrat večer Radia Defonija.

The Notwist - Close To the Glass

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.