Ni v proračunu

Ni v proračunu

Oddaja
8. 1. 2016 - 9.05

NOVICE:

V zadnjih dneh ne manjka novic o novih gramofonih, ki prihajajo na tržišče. Poročali smo že o podjetju Panasonic, ki je objavilo novico o novem gramofonu Technics SL-1200G, ki bo poskušal biti vreden legendarnega slovesa svojih predhodnikov. Sony je razkril model PS-HX500 hi-fi, ki cilja k visokokakovostni pretvorbi analognega signala v 24-bitni .waw ali Sonyjev DSD format. Pri Audio-Technici pa so naznanili hi-fi gramofon AT-LP60-BT, ki se bo lahko povezal na vaše ozvočenje preko brezžične bluetooth povezave, če jo seveda imate. Hkrati je gramofon proizvajalca Audio-technica tudi edini, ki bo za nakup na voljo že v januarju za predlagano ceno 180 dolarjev.

Novo leto pa je poleg pozitivnih želja in zahval prineslo tudi kup namigov glasbenikov, ki pridno pripravljajo nov material, ki ga lahko pričakujemo na lestvicah konec leta.

4. marca tako pričakujemo izid že šeste plošče tria Qluster, ki ga sestavljajo Hans-Joachim Roedelius, Onnen Bock in Armin Metz. Roedelius je krautrock legenda, ki je v šestdesetih skupaj s Konradom Schnitzlerjem in Dieterjem Moebiusom ustanovil Kluster, pisano s K, in kasneje deloval z Moebiusom pod imenom Cluster, pisano s C. Z Moebiusom sta prenehala sodelovati nekaj let nazaj, Roedelius pa je kariero nadaljeval z ustanovitvijo tria Qluster, pisano s Q. Plošča, ki bo izšla pri založbi Bureau B, bo nosila naslov Echtzeit, z njo pa se skupina vrača k svojim elektronskim inštrumentom z obnovljenim zanosom.

Josh Dibb aka Deakin, sicer on - off član zasedbe Animal Collective, je končno končal dolgo obljubljeno in preko Kickstarterja financirano solo ploščo. V obvestilu, ki ga je poslal svojim podpornikom, je dejal, da bo končni izdelek nemudoma poslan v izdelavo in upa, da bo lahko prve pakete odposlal že konec januarja ali vsaj v začetku februarja. Dodal je še, da je bila plošča velik izziv in mu veliko pomeni.

Četrti studijski album je za 1. april napovedal tudi brooklynski band Yeasayer. Amen & Goodbye bo izšel pri založbi Mute. Z njega so servirali že prvi singel I am Chemistry, ki so ga pospremili tudi z videom.

 

Za pomlad je nov album z naslovom Fallen naznanil tudi londonski producent FunkinEven, ki ga bo izdal kar pri lastni založbi Apron Records.

Kanadski rap kolektiv New Slang nadaljuje svoj venček solo izdaj z EP-jem FLAMES, ki je tretji po vrsti in je izdelek emceja Flamesa. Seveda brez gostovanj ni šlo in tako lahko čez beate Coca Brycea, Profesorja Midnighta, Intuitive Hypea, Melvilla in Beatmaster Big Game Upa poleg Flamesa slišimo tudi Profesorja Midnighta, Intuitive Hypea ter Seana Jimminyja.

 

GTFO or Netflix:

8. 1.: Celovečerec | ko0 @ Pritličje, Ljubljana

8. 1.: Felis Catus vs DVS @ Monokel, Ljubljana

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.