Svaštarnica

Svaštarnica

Oddaja
3. 10. 2016 - 9.05

NOVICE:

Naslednje leto bo v Združeno kraljestvo prišel muzikal One Love: The Bob Marley Musical, ki bo vključeval pesmi, kot so No woman no cry, Exodus in Jamming. Predstavo je napisal in režiral Kwame Kwei-Armah in je posodobljena različica lanskoletne predstave Marley, ki jo je uprizoril v Baltimoru. Premierno bo muzikal na sporedu 10. marca v birminghamskem teatru Repertory.

Založba Strut je naznanila izid zbirke redkih singlov, ki jih je na tak ali drugačen način Sun Ra sam izdal med letoma 1952 in 1991. Singles: The Definiive 45s collection bo na enem mestu združila kar 64 kompozicij, ki so bile do danes prave raritete, saj so bile ob prvotnem izidu narejene le majhne naklade, do katerih se je bilo težko dokopati. Zbirka bo na voljo kot enojni boxset s tremi CD-ji, dvakrat trojni LP ali kot komplet desetih 7-inčerjev. Vse različice izdaje bodo imele na novo masterizirane kompozicije, redke fotografije, posterje, intervju z ustanoviteljem založbe Saturn, Altonom Abrahamom, in še kaj. Datum izida je planiran za 25. november, sprejemajo pa že prednaročila.

Emika se vrača z novim projektom Melanfonie, ki ga je financirala kickstarter kampanja. Album je bil v nastajanju kar štiri leta, navdih zanj pa je črpala v svojem drugem albumu DVA, na katerem je sodelovala s sopranistko Michaelo Šrůmovo. Na tem albumu se Emika vrača k svojim klasično treniranim koreninam, saj je začela komponirati svoje simfonije z lastno elektronsko glasbo in zvočnimi eksperimenti v mislih. Na projektu sodelujeta Prague Metropolitan Orchestra in Michaela Šrůmová. Emika je za potrebe svojih kompozicij spremenila klasično orkestralno postavitev tako, da je nižje zveneče inštrumente posedla v center ter ločila violine, s čimer je ustvarila širši stereo učinek. Prav tako je podvojila število bas inštrumentov. Album bo pri njeni lastni založbi izšel 31. januarja naslednje leto.

Pred par dnevi je na bandcampu Luka Prinčič, poznan tudi kot Nova deViator, objavil izdelek Transmittance #1.5, ki ga je ustvaril skupaj z Majo Delak. Transmittance #1.5 je urejen zvočni dokument živega dogajanja, in sicer oddajanje avdio-vizualnega telematskega performansa v letu 2011. Za oblikovanje zvoka v realnem času so bili uporabljeni podatki pozicij satelitov, ki so jih objavili pri NORAD (The North American Aerospace Defense Command), imput oddaljenega občinstva pa je bil uporabljen za strukturiranje posameznih poglavij soničnih zgodb. Več o izdelku si lahko preberete <<tukaj>>.

V petek je pri založbi Jagjaguwar izšla nova plošča Bona Iverja, ki nosi naslov 22, A Million. Na prvo poslušanje zveni, kot da se je James Blake iz leta 2011 pretvoril v arašidovo maslo in se razmazal po slogu Bona Iverja.

 

 

V ŽIVO:

3. 10.: Pripovedovalska budnica Radia Študent: DJ Blaženmedženami @ Trnovski pristan pod Prulskim Mostom, Ljubljana

3. 10.: Moonspell, The Foreshadowing, Eleine, Phantasmagoria @ Mostovna, Nova Gorica

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.