Za štart v novi teden

Za štart v novi teden

Kulturna ali glasbena novica
2. 12. 2013 - 9.15

Novice

Pixiesi so po odhodu basistke Kim Deal, ki je bila z njimi od nastanka, le-to zamenjali z drugo Kim. Kim Shattuck je prišla iz zasedbe The Muffs, a je bila članica Pixies zgolj štiri mesece, pred novo turnejo pa so se ji Pixiesi odpovedali sodeč po njenem razočaranem statusu na Facebooku in Twitterju. Zakaj je do razhoda prišlo uradno ni znano, saj s strani Pixiesov oz. Blacka Francisa o njenem odhodu sploh še ni nobenega uradnega obvestila.

Še ta mesec pa se, vsaj v kolikor gre verjeti poročanju strani Resident Advisor, obeta izid novega ep-ja londonskega producenta Buriala. 16. decembra naj bi tako izšel ep, katerega naslova založba Hyperdub še ni razkrila. Vseboval naj bi tri nove kompozicije v skupni dolžini približno 28. minut.

Zaenkrat pa svojo pot kot zasedba na nek način končujejo The Walkmen. Po slabih štirinajstih letih ustvarjanja se bodo po končani turneji na nek način razšli. Kot pravi njihov basist Peter Bauer gre za nekakšen „extreme hiatus“ in nadaljuje, da zaenkrat fantje pač nimajo več skupnih planov v prihodnosti, da pa se bo morda to kdaj spremenilo in zato ne morejo oklicati razpada ali česa podobnega. Hkrati je Bauer poudaril, da so se kar trije člani lotili svojih solo projektov. Poleg njega snemata solistična albuma tudi frontman Hamilton Leithauser in Walter Martin.

Komad

Prihodnji teden bo založba Stones Throw izdala zanimivo kombinacijo. Skupni album sta namreč posnela Snoop Dogg in producent Dam-Funk. Poimenovala sta se 7 Days Of Funk, njun istoimenski album pa izide 10. decembra letos. Na albumu gostujejo Steve Arrington, Daz Dillinger in Kurupt, Snoop Dogg oz. Snoop Lion pa si je za to priložnost nadel ime Snoopzilla, saj naj bi bil album nekakšen homaž delu legendarnega funk basista Bootsyja Collinsa, imenovanemu tudi Bootzilla. Z albuma že lahko okušamo uvodni singl „Faden Away“, za katerega si lahko na YouTubu ogledate tudi retro videospot (glej spodaj), album pa lahko tudi že streamate na sledečem linku http://www.npr.org/2013/12/01/247408342/first-listen-d-m-funk-snoopzilla...

Ponočevanje

Ob osmi večerni se bo pričela metelkovska Defonija. Dogodek bo sočasno potekal v Klubu Gromka in v Menzi pri Koritu, kjer bodo izmenjujoče nastopali različni bendi. Ob parnih urah bodo nastopi v Gromki ob neparnih pa v Menzi. Na dogodku nastopajo sledeči izvajalci – domači Samo Gromofon in Partija v postavi Jaka Berger, Andraž Magajna in Matej Stupica, brazilsko-španska naveza Yedo Gibson in Vasco Trilla ter švicarski Julian Sartorius, Strotter Inst. ter Meienberg. Skupna vstopnina znaša pet evropskih.

V Channelu Zeru se kot vsak ponedeljek ob desetih zvečer odpro duri za DubLab. Tokrat bodo tam gostovali člani dolenjske ekipe Area Zero v postavi Subsonic Tribe, Moka, Sajkoslav, Želva in Povshizzle. V dvorano se boste prebili ob plačilu klasičnih treh evrov.

V kolikor vam Metelkova ne odgovarja se lahko odpravite v "hram slovenske kulture", kjer bo ob pol osmih na enem od svojih tradicionalnih koncertov nastopil Vlado Kreslin. Predstavlja svoj trojni album „Čarobnice“ in slavi svojo šestdesetletnico.

7 Days Of Funk (Snoopzilla & Dam-Funk) - Faden Away

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.