23. 12. 2015 - 9.05

Peripheral Living

Audio file

 

Pri domači podtalni, a nadvse plodoviti ŠOP Records je prejšnji petek izšel debi zvočne umetnice Klarise Lazarević – KL. Na albumu je mogoče najti vse od impro produkcije in nojza do šelestenja frekvenc in retrospektiv. Avtorica tako odstira osebno zgodbo vijuganja med osiromašenimi produkcijskimi sredstvi in nenasitnim soničnim poželenjem. Izdaja nosi naslov PutARingOnMyPinky, do nje pa lahko pridete na spletišču založbe ŠOP.

 

Klarisa Lazarević: PutARingOnMyPinky (ŠOP Records, 2015)

 

Založba Kamizdat in Pritličje napovedujeta svežo izdajo domače producentke Nine Hudej, ki bo 25. decembra, torej ta petek, izšla v digitalni in fizični obliki. Album nosi ime Disclaimer Null, vsebinsko pa se spogleduje s plesišči, a se hkrati od njih tudi odmika proti minimalizmu in repeticiji ter tematikam, kot so aktivizem, inkluzivnost prostorov in odtenki temačnosti v osebnih zgodbah. Na SoundCloudu je moč prisluhniti tudi izseku komadov z albuma, ki je sicer prvi, ki ga avtorica izdaja za domačo založbo, sicer pa bo Nina Hudej izdajo v živo predstavila že ta petek v Pritličju.

 

Nina Hudej: Disclaimer Null (Kamizdat, 2015)

 

Da ne bomo ostali samo pri temačnih elektronskih in eksperimentalnih prijemih, pa pojdimo še globlje v tkivo človeške teme, obupa in jeze. Tam že skorajda 30 let rijejo in trgajo velikani post-metala Neurosis. Ti so te dni najavili, da bodo konec decembra začeli s snemanjem novega albuma, napovedujejo pa tudi cel fuck-load koncertov za 2016, na katerih bodo moči združevali tudi s celo vrsto glasbenih sotrpinov.No, in že je nastopil trenutek, da premeljemo in uskladiščimo ravnokar podane glasbene novice, zato si bomo zavrteli še komad, namenjen točno temu - kontemplaciji. Gre za skladbo z naslovom Slender Pollen Cents izvajalca Peripheral Living, ki ga je moč najti na aktualni kompilaciji kanadske založbe Power Moves.

 

Peripheral Living: Slender Pollen Cents (Power Moves Label, 2015)

 

Izhod sreda: 

Simon and the Rusks, Martin Ramoveš Band @ Menza pri koritu, Ljubljana

Vasko Atanasovski Trio: Petletka @ Gala hala, Ljubljana

All Strings Detached in KPZ Mysterium @ Stolp Škrlovec, Kranj

Let 3 @ Gabrijel, Cerkno

 

Institucije

Dodaj komentar

Komentiraj