100 decibelov

Oddaja
16. 5. 2017 - 12.00

Darla Smoking, INmusicMENT, Borka, Šuljo, Leđit $hit, Jazz Cerkno

 

LEĐIT $HIT!!! 19. maj @ Študentski kampus. Leđit bodo N'toko, Matter, Smrt boga in otrok in Mimi Mercedez!

Zmes lokalnih starih znancev in novih vzpenjajočih zvezd ter regionalne (t)rap senzacije, ki palijo in žarijo tudi onkraj meja Slovenije, se bo maja manifestirala v koncertnem dogodku, ki bo poskrbel za vse zabave željne mlade, pa naj se uvrščajo med študente, poznavalce glasbe, hipsterje, progresivce, aktiviste, žurerje ali preprosto poslušalce.
Po koncertnem delu se dogodek nadaljuje na Afterbalmu v Klubu K4

 

 

DARLA SMOKING!!! 18. maj @ Domorodni četrtki v Gala Hali

Darla Smoking je čvrsta, na dubu temelječa glasbena entiteta, znotraj katere se prelivajo sodobnost, ljudsko izročilo ter tradicija. Hkrati pa Darla Smoking predstavlja glas tisočerih z vseh delov zemeljske oble – je temačna, spet drugič pa plesno lahkotna mešanica duba, elektronike, etna in glasb sveta. Glavna akterja nove zasedbe Darla Smoking sta Brgs in Nac. Album je z vzorčenjem terenskih posnetkov in arhivov z vsega sveta začel nastajati leta 2015. Brgs in Nac sta vzorce nato uredila in okoli njih začela ustvarjati glasbo, pri čemer je prvi poskrbel za ritem oziroma boben ter bas, drugi pa za programiranje, elektroniko in dimno zvočno kuliso. Album je zmiksal Nac, pri masteringu pa se mu je pridružil JureG. Debitantski album Big Bug je v digitalni različici že izšel na profilu Bandcamp založbe KAPA Records. Koncertna premiera prvenca bo v četrtek, 18. maja, ob 22.00 v Gala Hali na Metelkovi v Ljubljani.
 

 

ŠULJO!!! - Nov album SCRAP METAL!!!

 

PERSONS FROM PORLOCK - nov singlič: Affordable Amphetamines!!!

 

INMUSIC MENT!!! 17. maj @ Kino Šiška: MRFY, Persons From Porlock, Nesesari Kakalulu, Torul, Neomi

 

5 izbranih domačih bendov v Kinu Šiška, dva še na INmusic

 

BORKA!!! nov singlič Lo Fi Hi Five (Slugabed Slowdown), ki izide na novem albumu Paleyr Pinao, ki bo zunaj 26. maja

 

 

JAZZ CERKNO!!! 18 - 20. maj @ Cerkno

V Cerknem bodo že dvaindvajsetič odmevale jazzovske in podobne glasbe in naše mesto se bo med 18. in 20. majem spet prelevilo v slovensko prestolnico jazza. Na enem mestu se bodo zbrali vrhunski slovenski in tuji glasbeniki. Slednji letos prihajajo iz kar devetnajstih držav (!), kar je rekord za naš festival. Med tujimi državami je veliko tistih, iz katerih glasbeniki niso pogosto navzoči na naših odrih; poudariti velja Etiopijo in prvo cerkljansko srečanje z izvirnim ethio-jazzom. Naš festival se poleg tega letos pohvali s še nekaterimi programskimi posebnostmi. Tako bodo na zaključni večer pri vseh treh zasedbah glavno besedo imele ženske. A niso bile izbrane zaradi tega, pač pa zaradi odličnosti in inventivnosti pristopa k ustvarjanju, ki ju gojimo na našem festivalu. Enako velja za vseh deset zasedb z letošnjega programa. Med njimi pa jih bo kar devet nastopilo v Sloveniji premierno. Verjamemo, da je to več kot dovolj razlogov za obisk 22. izdaje našega festivala, seveda pa lahko pridete samo zaradi dveh razlogov: jazza in Cerknega!

 

Četrtek, 18. 5.

Big Band RTV Slovenija feat. Jaka Kopač & Reinhold Schmölzer (SLO, AUT)
Jaka Kopač (altovski saksofon, kompozicije), Reinhold Schmölzer (bobni, aranžmaji, kompozicije), Lenart Krečič (dirigent)

Šalamon / Succi / Niggenkemper / Lillinger (SLO, ITA, FRA, GER)
Samo Šalamon (el. kitara), Achille Succi (basovski klarinet, altovski saksofon), Pascal Niggenkemper (kontrabas), Christian Lillinger (bobni)

Hailu Mergia (ETH, TTO)
Hailu Mergia (el. klavir in orgle, melodika, harmonika, glas), Alemseged Kebede (el. bas), Kenneth "Ken" Joseph (bobni)

 

Petek, 19. 5.

Šalter Ensemble (CHE, SLO, CRO, SRB)
Bertrand Denzler (tenorski saksofon), Tomaž Grom (kontrabas, elektronika), Roko Crnić (el. bas, elektronika), Robert Roža (elektronika), Marina Džukljev (klavir), Jonas Kocher (harmonika), Nenad Kovačić (tolkala), Samo Kutin (hurdy-gurdy), Julien Mégroz (tolkala), Srđan Muc (el. kitara, elektronika), Irena Tomažin (glas, elektronika), Tena Novak Vincek (violina)

Smith / Taborn / Maneri (USA)
Ches Smith (bobni, tolkala), Craig Taborn (klavir), Mat Maneri (viola)

Red Trio & Raoul Björkenheim (PRT, FIN)
Rodrigo Pinheiro (Fender Rhodes, elektronika), Hernâni Faustino (el. bas), Gabriel Ferrandini (bobni, tolkala), Raoul Björkenheim (el. kitara)

 

Sobota, 20. 5.

Kaja Draksler Octet (SLO, NLD, LVA, ISL, ARG, DNK, ROU, BEL)
Kaja Draksler (klavir), Laura Polence, Björk Níelsdóttir (glas), Ada Rave, Lotte Anker (pihala), George Dumitriu (violina, viola), Lennart Heyndels (kontrabas), Onno Govaert (bobni, tolkala)

Tomeka Reid Quartet (USA)
Tomeka Reid (čelo), Mary Halvorson (el. kitara), Jason Roebke (kontrabas), Tomas Fujiwara (bobni)

Mopo (FIN)

Linda Fredriksson (saksofoni), Eero Tikkanen (kontrabas), Eeti Nieminen (bobni)

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.