Besede in celice

Kulturna ali glasbena novica
24. 10. 2019 - 15.10

Na današnji dan se odpira sezona pogovorov z naslovom Ispeci pa reci na Vodnikovi domačiji. Pogovore vodi Maida Džinić Poljak, novinarka, nekdanja bosanska begunka ter svetovalka beguncem in delavcem migrantom. 

Izjava

Prvi, ki bo stopal z njo v dialog, bo filozof in sociolog Dragan Bursać. Lansko leto je izdal svojo prvo zbirko kratkih zgodb PTSP SPOMENAR. Dragan Bursać je novinar in hkrati tudi kritik političnega sistema Bosne in Hercegovine. Več o njem nam pove Maida Džinić Poljak.

Izjava

Zbirka kratkih zgodb se prav tako ukvarja s tematiko povojne Jugoslavije. Več o tem spet Džinić Poljak.

Izjava

Poglobljen razgovor o politični situaciji, kritično refleksijo sistema in predstavitev zbirke lahko pričakujemo danes ob 19. uri.

Če pa so človeku danes besede odveč in bi se kdo raje prepustil zvočno vizualnim elementom čutenja, se lahko odpravi v Galerijo Kapelica. Zvočno-vizualna abstrakcija z naslovom Mejna nedoločenost Mojce Založnik in Gregorja Krpiča bo poskrbela za nenavadno izkušnjo sodobne umetnosti. Gre za projekt, ki je nastal v povezavi z znanostjo in umetniškimi praksami. O otvoritvi razstave nam več pove Mojca Založnik.

Izjava

Gre namreč za pošiljanje celic melanoma skozi mikrofluidni kanal. Spremembe premikanja celic bo zaznaval senzor, ki bo zvočni odtis celice spremenil v vibracijo.

Izjava

To nenavadno zvočno instalacijo si boste lahko ogledali danes ob 20. uri v Galeriji Kapelica. 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness