Dan peticij

Kulturna ali glasbena novica
1. 10. 2013 - 14.10

Danes v javnosti ni aktualna zgolj peticija za ohranitev in obstoj in razvoj neodvisnega Radia Študent, ki jo lahko podpišete na spletnem naslovu www.radiostudent.si/peticija. Tudi društvo Asociacija se ukvarja s peticijo z naslovom Kultura za slovenski razvojni preboj. Med drugim opozarjajo na to, citiramo: »da je spodbujanje gospodarske rasti prek vlaganja v kulturo zelo pomemben, enostaven, relativno cenovno nezahteven in priročen mehanizem spodbujanja razvoja države.« Več o sami peticiji, njenih ciljih in povodih zanjo, nam je povedal predsednik društva Asociacija, Andrej Srakar:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Andreja Srakarja smo povprašali tudi o tem ali ni za peticijo morda že malo pozno, kot je omenil tudi sam:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Peticijo pa lahko podpišete na spletnem naslovu http://www.pravapeticija.com/kultura_za_slovenski_razvojni_preboj.

 

 

***

V bolj razvedrilnih sferah pa se bodo danes gibali v Kinu Šiška od 20. ure dalje. Takrat se bo namreč odvila otvoritev razstave comiXconnection, ki bo predstavljala neodvisni strip v Sloveniji, na Hrvaškem, v Romuniji, na Madžarskem in Srbiji. Opaziti bo moč razlike med zgodovino njihovega nastanka, odprtostjo družbe in odnosa med mainstream in alternativno stripovsko produkcijo. Po razstavi vas bo vodil kustos Beate Wild iz Muzeja evropskih kultur iz Berlina.

 

***

V novo, peto sezono pa danes vstopajo tudi v Pripovedovalskem Varieteju. Začeli bodo ob osmi večerni uri v Klubu Daktari s koncertom Uršule Ramoveš in Fantov iz Jazbecove grape. Sledil bo pripovedovalski večer Počen groš, ob polnoči pa bo izveden še zadnji dogodek, lutkovna predstava Male nočne zgodbe pod taktirko Matije Solceta.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.