Dobre novice?

Kulturna ali glasbena novica

Drago poslušalstvo, najprej, kot se spodobi, vas lepo pozdravljamo.

Za začetek se lahko osredotočimo na dejstvo, da že nekaj ur ovohavamo subtilni šarm vikendaškega užitkovanja ter vse morebitne radosti, ki jih to prinaša. In malo se nam meša. Hja. Če pa zapremo oči in pozabimo na ves drek, ki se dogaja okoli nas, se morda res lahko odzovemo nežnemu glasku petkovega popoldneva, pa da ne govorimo o sobotno-nedeljski idili. Morda pa ni vse tako slabo, črno, sivo, motno in gnilo ... ali kaj.

No, v glavnem, do 16. ure imate čas, da opravite z vsemi opravki. Nato pa:

V Kulturnem centru Tobačna se bo ob 17. uri pričel pogovor med umetnikom Matejem Andražem Vogrinčičem in kustosinjo Alenko Gregorič. Spomnimo, umetnik je aprila zgradil kompozicijo, sestavljeno iz več kot pol milijona uporabljenih vžigalic. Z uporabo takšne količine vžigalic instalacija opominja na borni preostanek produkcije nekoč ene najpomembnejših tovarn glavnega mesta. A sada nema više...

Dalje, ob 19. uri v Slovenski Kinoteki: 20 let Festivala slovenskega filma. Predvajala se bosta filma »Ko bom jaz umrl bo en majhen pogreb« Florijana Skubica iz leta 2003 in »Ruševine« Janeza Burgerja iz leta 2004.

Pa smo kao rekli, da ni vse tako slabo. Tukaj pa o pogrebih in ruševinah.

No, nadaljujmo in se potrudimo splezati iz ruševin. Kaj nas še čaka:

V Cankarjevem domu in v sodelovanju s Slovenia Press Photo: ob 20. uri okrogla miza z naslovom Vojni poročevalec – poklic, stroka in poslanstvo, drugi del. Predvideni sodelujoči: Remy Ourdan, vojni dopisnik časnika Le Monde; Laurent van der Stockt, neodvisni vojni poročevalec in prav tako dopisnik časnika Le Monde; dr. Anthony Feinstein, profesor psihiatrije na Univerzi v Torontu; Darko Bandić, dolgoletni fotograf agencije The Associated Press na Balkanu; Zohra Bensemra, alžirska fotografinja in novinarka. Povezuje Alain Mingam, član upravnega odbora organizacije Novinarji brez meja, kurator in fotograf. Več o sami zadevi nam pove Matej Leskovšek, direktor zavoda Slovenia Press Photo:

izjava

Za tiste, ki pa se boste po neki slučajnosti ali naključju napotili v Novo Gorico: tam vas čaka otvoritev festivala Mesto knjige. Pogovarjali se bodo - kakopak - o mestu, poleg tega pa bodo potekale delavnice, predavanja, simpoziji, sejem, koncert in mnogo več.

 

V pozdrav maha, se kislo smehlja in počasi odpravlja v mesto na okroglo mizo po poročevalstvu - Hajzlerca

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.