Drugačni svetovi samo za danes

Kulturna ali glasbena novica
16. 11. 2018 - 15.10

Ali se bojite staranja? Vedno bolj vidnih gub na obrazu, izpadanja las, povešene kože, možnosti parkinsonove bolezni, ki vam ne bo pustila jesti? Maja Delak se s sodelujočimi ustvarjalkami različnih generacij v svoji novi predstavi Samo za danes z bolj ali manj vidnimi telesnimi stanji staranja spoprijema z optimizmom. V spreminjajočem se in ponovno nastajajočem prostoru zvočnih pokrajin je izhodiščni princip sprotno pogajanje in dogovarjanje različnih gledišč občinstva. Predstavo Samo za danes si lahko premierno ogledate danes ob 20:00 na odru Stare mestne elektrarne. Več o idejni zasnovi nam je povedala Maja Delak.

Izjava

Gib je v predstavi sredstvo, s katerim Maja Delak raziskuje telesnost in gib ter z njima povezano identiteto, ki jo oblikujejo prehajanja v različna življenjska obdobja. Prav zato v predstavi sodelujejo ustvarjalke različnih generacij, ki v prepletu raznolikih izkušenj, podob in tem odpirajo svoj lasten čut za telesnost. Predstava bo skozi perspektivo giba in telesnosti poskušala ponuditi pozitiven pogled na staranje. Kako bo predstava nagovarjala gledalce? Ponovno Maja Delak.

Izjava

V galeriji Photon se bo danes ob 19:00 otvorila razstava Drugačni svetovi 2018. Razstava bo predstavila deset izbranih avtorjev, ki so jih izbrali na Photonovem natečaju za mlade in uveljavljajoče se avtorje na področju sodobne avtorske fotografije. Natečaj zajema mlade fotografe do 35. leta na t. i. območju CEE regije. To je regija, ki zajema države, ki so se v Evropsko unijo vključile tistega usodnega 1. maja 2004. Svoje avtorske fotografije bodo razstavili avtorji iz Madžarske, Bolgarije, Poljske, Češke, Slovaške in Slovenije. Več o natečaju nam je povedal programski vodja galerije Photon Dejan Sluga.

Izjava

Deset izbranih avtorjev je izbrala mednarodna komisija, ki jo sestavljajo Peter Konschake fotograf in ustanovitelj Galerie STP v Greifswaldu v Nemčiji, Gerhard Gross, umetnik, kurator in organizator fotografskega bienala v Gradcu, in Dejan Sluga, direktor in programski vodja Galerije Photon. Zmagovalca bodo razglasili na dan otvoritve, torej danes.

Kulturne novice je spisala Kaja 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness