Igrajčkanje

Kulturna ali glasbena novica
21. 10. 2014 - 14.02

Se radi igrate? Kako pa?! ... Predstavljamo vam igro, ki vas za napake kaznuje z resničnimi bolečinami. Ob 18.30 dvojec po imenu //////////fur////  obljublja multisenzorične izkušnje, ki niso vedno varne. Nekakšen sadomazohizem v Galeriji Vžigalica, torej. No pain no game se glasi projekt Volkerja Moraweja  in Tilmana Reiffa, ta dva pa se osredotočata na umetnost onstran udobnega. PainStation je artefakt, katerega vmesnik je dogajanje samo. Med človekom in strojem stoji nevednost pričakovanja, ta pa je najverjetneje tudi vaš glavni nasprotnik. Projekt Strast do !gre skupaj z Muzejem tranzitornih umetnosti pripravlja Goethe Inštitut Ljubljana. V MotaPointu na Gosposvetski ulici se bo ob 20. uri namreč nadaljeval še drugi del haptičnega preizkusa. Videz škatlasto oblikovanih pametnih strojev sliči na step dance preproge ali pa na igralniške avtomate, kjer sodelujoči komaj da dobi kakšno prasko. Pa se bo nocojšnji projekt osredotočal le na afekt bolečine? To nam je zaupal Volker Morawe:

 

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Ob 20. uri pa v Aksiomi Annie Abrahams pripravlja razstavo z naslovom Mie Lahkoo Pomagate? Ta je rezultat njenega rezidenčnega bivanja v Ljubljani, natančneje spoznavanja s tukajšnjimi prebivalci in umetniki. Annie Abrahams  je pionirka spletnega performansa, ta pa se tokrat staplja z realnim življenjem. »Not projects, just relations,« pravi, medtem ko se posveča zagatam sporočanja, ali, kot trdi, »razvija estetiko pozornosti in zaupanja«. Kako se bodo jezikovne ovire manifestirale v galerijskem prostoru, smo poskušali izvedeti v pogovoru z avtorico:

 

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Tako imenovana »umetnost komunikacije« po avtoričinih besedah nima posebnega cilja. Zanima jo proces, temu pa se lahko priključi vsak - tudi preko spleta. Tega se žal ne bo posluževala na nocojšnji razstavi, ki pa ji vseeno ne uide performans in predstavitev prav posebne knjige. Pa je v svojih srečevanjih z ljudmi vendarle doživela kaj posebnega? O svoji anekdoti je spregovorila Annie Abrahams:

 

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.