Kul novice

Kulturna ali glasbena novica
7. 11. 2012 - 14.10

 

V kolikor je bila prejšnja sreda v znamenju čarovnic, bodo ta večer zaznamovale številne otvoritve. V Galeriji Jakopič se ob 18. uri odpira skupinska razstava Drobci neizrečenih misli. Četudi se za naslovom skriva okvir konceptualistične dematerializacije, velja, da je ta čutna, romantična in povsem individualno osmišljena.

Ob 19.30 omenjenem odprtju sledijo tudi v Galeriji Škuc. Nizozemski konceptualist Jan Bas Ader se v videih, instalacijah in fotografijah utopično herojsko spoprijema z materialnimi danostmi svoje okolice. Kako je konceptualizem lahko hkrati romantičen in zakaj se ponovno aktualizira v današnjem času, nam je zaupal kustos razstave Tevž Logar:

 

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

...

Ob 20. uri se lahko odpravite v Galerijo Alkatraz, kjer so »Sveto jezo«, pesem Vinka Möderndorferja, obogatili s glasbeno podlago, risbami v obliki stripa in instalacijami. Zakaj je »Sveta Jeza« dandanes še posebej na mestu, si lahko mislite sami, kako se njeno sporočilo  manifestira v umetnosti, pa vam bodo prikazali številni sodelujoči.

Ljubitelji vizualnih umetnosti bodo torej na svoj račun prišli še ta večer in še posebej v tem mesecu. Začenja se namreč že 23. ljubljanski mednarodni filmski festival – LIFFEe. Prva projekcija se bo odvijala že čez slabo uro v Kinodvoru, sledi pa ji množica drugih na različnih prizoriščih. O letošnjih favoritih nam je zaupal programski vodja festivala Simon Popek:

 

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

...

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness