Kulturne finance drugič

Kulturna ali glasbena novica

Ministrstvo za kulturo je danes ob 11. uri na javni konferenci predstavilo rezultate razpisa za izbor kulturnih programov na področju umetnosti za obdobje 2014-2017. Kakor smo poročali v četrtek, je Društvo nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev »Asociacija« naslovilo pismo na ministra dr. Uroša Grilca. V njem je postavilo vrsto vprašanj glede financiranja v kulturi in poudarilo, da je normalno delovanje večine nevladnih organizacij s takšnimi rezultati onemogočeno.

Med takšne organizacije bi lahko uvrstili Artservis – informacijsko, svetovalno in servisno platformo za delovanje posameznikov in organizacij v kulturi. Po 12 letih delovanja je 12. decembra začasno prenehal delati. Kot so zapisali na spletni strani Zavoda SCCA – Ljubljana, so odločitev sprejeli zaradi neuspešnih prizadevanj, da bi pridobili dolgoročno in sistemsko podporo znotraj finančnih mehanizmov Ministrstva za kulturo. O vplivu razpisa za izbor kulturnih programov za obdobje 2014–2017 na odločitev zaustavitve Artservisa in o strategijah za njegov ponovni zagon smo povprašali vodjo pogramov Dušana Dovča:

///////////////////////IZJAVA///////////////////////////////////////

V Cankarjevem domu bo danes ob 19. uri delavnica Marka Pogačnika. Nekdanji član umetniške skupine OHO, ki je pred dnevi prejela nagrado trend za življenjsko delo, je z delavnicami začel že leta 1983. Naslov letošnje delavnice je Človek med vilinskimi bitji in živalmi ter raziskuje vzporedni živalski in vilinski evoluciji, ki sta zaznamovali človekovo usodo. Delavnica se bo zaključila 14. februarja, mi pa smo se o letošnji temi pogovarjali z Markom Pogačnikom:

///////////////////////////IZJAVA///////////////////////////////////

Kulturne novice sta pripravila Domen in Sabrina.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.