21. 5. 2018 – 15.10

Mesto za vse in vsi za mesto

Audio file

Na današnji še en neizbežni ponedeljek se lahko v sklopu Svetlobne gverile, ki je v tem mesecu prežela ljubljanske ulice, odpravite do Palače Cukrarna in njene širše okolice, kjer se bo danes ob 21:30 otvoril projekt Cukrarna v barvah. Naj samo povemo, da se bo v sklopu tega projekta vse do 16.6. predstavilo več kot 40 slovenskih in tujih umetnikov. Za več informacij o Svetlobni gverili pa se lahko odpravite pobrskati v eno izmed nedavnih edicij Kulturnih novic.

V sklopu projekta Cukrarna v barvah bo med drugim potekala tudi predstavitev prototipov mentorskega programa Mesto za vse. V projektu so z mentorsko pomočjo RogLaba, pilotnega projekta Rog in projektnih partnerjev sodelovali ekipa Shirtig s prototipom obešalnik oz. multi.hanger, Maja Modrijan s kolekcijo unikatnih oblačil in dodatkov Zarjavela bela ter Tina Mozetič s prototipom prilagodljive klančine Rognik. Več o projektu nam je povedala Meta Štular iz RogLaba.

Izjava

Prototipi so nastajali s pomočjo 3D in druge izdelovalniške tehnologije. Dela so potekala od oktobra 2017 do konca januarja 2018 in se bodo predstavila danes ob 19:30 v prostorih RogLaba in kasneje ob 21:30 v Palači Cukrarna. Več o prototipih ponovno Meta Štular.

Izjava

Nekaj več nam je povedala tudi o prostorski in gverilski intervenciji Tine Mozetič, ki ga bodo prav tako v sklopu Svetlobne gverile predstavili v petek, 25. 5., ob 21:30.

Izjava

Pot od takšnega in drugačnega mesta je prehodila Kaja.

Kraj dogajanja

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.