Nelagodje Šouvinizma

Kulturna ali glasbena novica
25. 4. 2019 - 15.10

Danes zvečer ob sedmi uri se bo na Metelkovi v galeriji Alkatraz z vodstvom in vinom otvorila razstava V spomin žrtvam Šouvinizma na Slovenskem oziroma Raz-stava produkcij študentskega časopisa Tribune oziroma Mi še kar drkamo na te naše mite.

Poudarek razstave je bolj kot na simbolnem spominu na Tribuno v letih 2009-2015 na obsežni materialni zapuščini časopisa, ki je z razpadom kolektiva leta 2015 ostal brez arhiva in logistične zaslombe. O težavah zgodovinjenja alternativnih gibanj spregovori kurator Miha Turk:

izjava

Osnovni problem razstave je tako predvsem problem pozabe alternativnih oblik organiziranja, tako rekoč v trenutku njihovega razpada. Govori Turk:

izjava

Turka smo vprašali še, kaj je po njegovem problem alternativnih oblik organiziranja in kulturnega udejstvovanja oziroma zakaj se pojavlja problem reprodukcije njihovih praks in vsebin?

izjava

Razstavo si lahko ogledate do 17. Maja.

V Osmozi pa v sklopu pod RŠ podpisane scene ob isti uri predstavitev 35. številke revije Razpotja. Katja Pahor, Simon Smole, Tadej Stolić, Sara Šabjan, Gregor Vuga in Luka Zagoričnik bodo temo številke zvok poskusili pograbiti z nelagodjem, toda ne brez užitka. Zakaj so se odločili za temo “nelagodje v zvoku”, nam je povedala sodelavka Razpotij in našega radia Sara Šabjan:

izjava

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.