Podaljšano drugič

Kulturna ali glasbena novica
23. 11. 2018 - 15.10

Dobrodošli v petkovih Kulturnih novicah. V obilici raznih festivalov se začenja še eden. Tokrat plesni. Sodobnoplesni. Od danes pa vse do 29. novembra bo potekal sedmi CoFestival, mednarodni festival sodobnega plesa, ki ga organizirata Center urbane kulture Kino Šiška in Nomad Dance Academy Slovenia. Odvijal se bo na različnih ljubljanskih prizoriščih, festivalski program pa obsega mednarodne in domače produkcije, konferenco, simpozij, predstavitve in pogovore.

Člana umetniškega odbora, producenta in organizatorja festivala Mitjo Bravharja smo povprašali, kakšen je vsebinski fokus festivalskega programa. Ob tem nam je povedal tudi nekaj več o otvoritvenem večeru.

Izjava

Če ni nobene rdeče niti, ki bi povezovala celoten program, kaj je potem sploh posebnost festivala, ki širok pomen označevalca sodobni ples vsaj malo zóža na ta festivalski program? Odgovor ponudi Bravhar.

Izjava

Bravhar izpostavi nekatere dogodke festivala.

Izjava

Festival letos posebno pozornost namenja hrvaškemu umetniškemu kolektivu BADco.. Gre za kolaborativen izvedbeni kolektiv, ki deluje v Zagrebu. Kdo so in kaj počnejo, nam je razložila ena izmed umetnic kolektiva, Ivana Ivković.

Izjava

V sklopu CoFestivala je imela ljubljanska publika 17. novembra v Zagrebu že priložnost obiskati dve njihovi predstavi, Izkop in Poprave ritma. Na ljubljanskih prizoriščih pa se bodo publiki predstavili z instalacijo Časovne bombe, koreografsko predstavo Spore in diskurzivnim forumom o svojem delu. Več o vseh treh dogodkih zagrebškega kolektiva v Ljubljani spet pove Ivković.

Izjava

 

Preddverje vikenda zaključujemo z dvema vestema. Prva vabi na literarni večer v Gromki, ki bo potekal na zaključni dan konference pesniške in uredniške mreže Babelsprech International, ki se bo odvila v Lichtensteinu. Literarni večer se začne ob 19. uri, potekal pa bo kot eden od enajstih pesniških dogodkov, ki se bodo istočasno zvrstili na različnih evropskih lokacijah. Na pesniškem večeru, ki ga organizira paraliterarno društvo IDIOT, bodo svoja dela brali Sergej Harlamov, Nina Dragičević, Muanis Sinanović, Andrej Tomažin, Katarina Tominec, Tibor Hrs Pandur, Matjaž Zorec in Dejan Koban.

Druga vest vabi v 6. štuk bloka 14 v Rožni dolini oziroma k prijavi na avdicijo Redakcije za kulturo in humanistične vede. Še vse do ponedeljka, 25. novembra, imate čas, da na avdicija.rkhv@radiostudent.si pošljete sproščen življenjepis in recenzijo ali refleksijo oziroma komentar na kulturni dogodek ali izdelek. Spišite kaj dobrega, pošljite prijavo in se pridružite naši redakciji.

 

Kulturne novice je pripravila vajenka Valentina.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.