Pozno zvečer v prihodnosti

Kulturna ali glasbena novica
Aleš Hadalin kot Krapp
13. 4. 2018 - 15.10

V galeriji ŠKUC na Starem trgu bodo danes ob pol devetih zvečer premierno uprizorili Beckettovo enodejanko Krappov zadnji trak. Režiser Dejan Spasić na kratko predstavi besedilo:

izjava

Enodejanka, ki se ukvarja z vprašanjem izginjanja sedanjosti v beleženju preteklosti za prihodnost, se bo prvič ponavljala že jutri.

Nekoliko prej v prihodnosti, ob pol sedmi uri, se v celjski Galeriji sodobne umetnosti odpira pregledna razstava Slovenski animirani film 2006-2017. V desetih letih od prve razstave je produkcija animiranega filma močno narasla, vrstiti pa so se začeli tudi mednarodni uspehi. O razlogih za nedavni razcvet slovenskega animiranega filma smo vprašali Koljo Saksido, ki ga poznamo kot režiserja animirane serije Koyaa, animacijo pa tudi poučuje na akademiji v Novi Gorici:

izjava

Vendar tudi v Sloveniji ni več vse odvisno od naporov nekaj posameznikov, saj je na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici mogoče študirati animacijo:

izjava

Kljub temu na razvojni poti slovenske animacije stoji še kar nekaj problemov, ki jih bo potrebno rešiti. Saksida izpostavi ključne:

izjava

Ob pol devetih se bo v celjskem Mestnem kinu Metropol odprla tudi 2. Revija slovenskega animiranega filma, kjer si bo mogoče risanke tudi ogledati.

 

 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness