Pravijo da je dobro...

Kulturna ali glasbena novica
23. 6. 2015 - 15.10

Za vse fane DIY treša in absurdnih animacij bo nocoj v Kinoteki retrospektiva Dona Hertzfeldta. Gre za enega najuspešnejših animatorjev zadnjih let, ki naj bi v svoji še relativno kratki karieri prejel že preko 200 nagrad za animacijo in bil za kratek animiran film Rejected nomiran za oskarja. Več o njem pa najbrž pove to, da je močno vplival na animacije Adult Swima in da njegovo delo z animacijo pogosto primerjajo s tem, kar sta v filmu počela Kubrick ali Lynch.

Več o njem nam je povedal Igor Prassel.

*Izjava se nahaja v posteku.

Prassel je spregovoril še o izjemni popularnosti Dona Hertzfeldta in recepciji njegovih del v Sloveniji.

*Izjava se nahaja v posnetku.

Na Ljubljanskem gradu pa je nocoj petindvajseta podelitev kresnikov za najboljši roman preteklega leta. Za denarno nagrado 5000 evrov in nesmrtno slavo se poteguje 5 finalistov: Katarina Marinčič z romanom Po njihovih besedah, Andrej E. Skubic s Samo pridi domov, Veronika Simoniti z romanom Kameno seme, Marko Sosič s Kratkim romanom o snegu in ljubezni in Dušan Šarotar s Panoramo.

Poleg vprašanja, kdo izmed naštetih avtorjev bo okronan, pa se vse bolj grozeče zastavlja še eno, in sicer kako jim bo uspelo v tem vremenu zakuriti kres?

Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.