Prepišna postresničnost

Kulturna ali glasbena novica
16. 4. 2018 - 15.10

V prostorih Modrega kota se je danes ob 11:00 z delavnico Bare Kolenc pričel že 11. Kulturološki simpozij Post-resničnosti, ki bo v organizaciji društva kulturologov Kult.co potekal na različnih lokacijah po Ljubljani vse do konca tedna. Na brezplačnih dogodkih in predavanjih se bo zvrstilo malo morje govork in govorcev. Predavanja bodo potekala od srede do petka v prostorih FDV-ja , Pritličja in Umetniškega centra Švicarija. Poleg predavanj se bodo na simpoziju med drugim odvili performansi, predstavitev konceptualno umetniškega dela, razstava in dogodek, ki bo med simpozijem nastal v sklopu delavnice.

Prav tako pa se je danes ob 11:00 s predstavitvijo novih izdaj na uredništvu LUD Literature pričel festival bralne kulture in teden odprtih vrat Prepišno uredništvo. Na medijski predstavitvi so predstavili nove izdaje domačih in tujih avtorjev v zbirkah Prišleki, Novi pristopi, Stopinje in Labirinti. Tema letošnjega Prepišnega uredništva je mikropolitko branja. V središče bodo tako postavili bralko in bralca ter sam proces branja. Več o temi letošnjega Prepišnega uredništva nam je povedal Andrej Hočevar.

Izjava

Letošnji program so si zamislili nekoliko drugače. S kratkimi predavanji, poimenovanimi Nakratki, bodo z gosti in gostjami posegali na področje bralske izkušnje, vložki improligaških skupin pa bodo postregli subverzivne in duhovite interpretacije založništva, branja in literature nasploh, v večernih urah pa se bodo vsak dan odvile intimne čitalnice. Kako bodo slednje potekale, ponovno Hočevar.

Izjava

Kulturne novice je pripravila Kaja.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

jaz mislim, da bo najbolj prepišno, če si naštimam ventilator da mi piha v glavo in ostanem doma. pha.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness