29. 4. 2015 - 15.10

Rastafarijansko-vampirske novice

Audio file

Na današnji svetovni dan plesa, preden se boste brezdelno zakurili s prvomajskimi kresovi, lahko stopiti v mamljivo Skuhno na Trubarjevi. V sklopu Skuhna talk! bo danes ob devetnjasti uri predvajan dokumentarec Roaring Lion: The Rise of Rastafari režiserja Ismahila Blagrova mlajšega.  Filmu, ki zaokroženo predstavlja razvoj rastafarijanskega gibanja, bo sledila debata Rasta and Resistance z gostom Ras Levijem, vsestranskim ustvarjalcem in poznavalcem rastafarijanstva. V povezavi z Zavodom Global in Zavodom Voluntariat, nam je več o samih pogovorih Skuhne povedal ustanovitelj Zavoda za globalno učenje in razvoj projektov Max Zimani:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Povprašali pa smo ga še specifično o današnjem filmu in pogovoru ter o percepciji rastafarijanskega gibanja v Evropi danes:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Prav tako ob devetnajsti uri pa se komaj vstali vampirji lahko pomešate s tistimi pravimi na platnu. Slovenska Kinoteka v sodelovanju z Inštitutom za delavske študije namreč v sklopu Kino-katedre: Pošasti kapitalizma - cikel filmov o vampirjih, predstavlja Coppolovo mojstrovino Drakula. Projekciji pa bo sledilo še predavanje Bojane Bregar o vampirski erotiki. Nekaj o privlačnosti vampirjev v devetdesetih letih prejšnjega stoletja in njihovi današnji erotični reprezentaciji v populističnih serijah pa nam je kot uverturo v predavanje zaupala Bojana Bregar:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Kraj dogajanja

Dodaj komentar

Komentiraj