Ropotanje in filozofiranje v prostoru

Kulturna ali glasbena novica
16. 11. 2015 - 15.10

Letošnji filozofski maraton, ki se bo odvijal na Filozofski fakulteti med 16. in 20. novembrom, bo tokrat v središče postavil pojem prostora. Govorili bodo o akademskem prostoru, ki omogoča širjenje filozofske misli, o estetski razsežnosti prostora in seveda tudi o prostoru kot kraju svobodnega gibanja. Nagovor in uvodno predavanje sta predstavila Marko Markič in Borut Cerkovnik, današnji večer pa bo zaključil Miroslav Griško s predavanjem Fiktivna ontologija in mučeništvo sveta. Več o vsebini in temi letošnjega maratona smo vprašali predstavnico delovne skupine študentov filozofije, Bojano Jovičević:

Izjava

Problematika prostora se močno povezuje z današnjo situacijo, s časom grajenja zidov in postavljanja mej. Kako se letošnji maraton dotika aktualnega družbenega dogajanja, nam je še povedala predstavnica delovne skupine študentov filozofije.

Izjava

 

Danes ob 20.30 se bo v Galeriji Škuc odvil tretji koncert iz cikla glasbenih večerov Ropotarnica. Tokrat bo večer obarval kanadski glasbenik Jean-François Laporte, ki se je prvič na glasbeni sceni pojavil v 90-ih. Performativni umetnik eksperimentira z različnimi materiali, s katerimi ustvarja nove in zanimive zvoke. Skozi raziskovanje materialov in njihovih značilnosti pa ustvarja tudi nove glasbene inštrumente. Glasbo vključuje tako v likovno kot tudi gledališko in performativno umetnost.

 

Danes in jutri se bo v prostorih Filozofske fakultete in Muzeja sodobne umetnosti Metelkova odvila tudi serija javnih predavanj z naslovom Umetnost za skupnostno rabo: Spomenik, performans, obred, telo. Tokrat se bo predavateljica Bojana Pejić osredotočala na spomenike, nastale v času 2. svetovne vojne. Danes ob 13.00 je predavala o umeščanju javnih teles v prostoru, jutri ob 18.00 v prostorih MSMU-ja pa bo polemizirala o tem, kako se je žensko telo umeščalo v jugoslovanski prostor pod vplivom patriarhalne matrice.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness