Veliki diktator - sistemsko ali antisistemsko?

Kulturna ali glasbena novica
20. 2. 2013 - 14.10

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje*

Slišali ste nacizem na delu — no, njegovo parodijo. Včeraj pa smo lahko na Filozofski fakulteti od Leva Centriha slišali, zakaj nacizem in fašizem nista antikapitalistična, zakaj nista niti antisistemski gibanji. Poslušajmo nekaj utrinkov.

*Izjava se nahaja v posneku oddaje*

Preidimo na današnje dogodke: Center in galerija P74 bo ob 19. uri mesto otvoritve razstave Telefotografija osemdesetih let Balinta Szombathyja. Balint Szombathy je predstavnik tako imenovane nove umetniške prakse. Deluje v medijih risbe, grafike, knjige, stripa, fotografije, performansa, intervencije, vizualne poezije, konceptualne umetnosti in še kje. Szombathy v svojih akcijah in inscenacijah največkrat povezuje avantgardni aktivizem, neoavantgardo in postkonceptualno umetnost. Današnja razstava pa se posveča manj znanemu segmentu njegovega ustvarjanja: eksperimentiranju z medijem fotografije, ki ga je zaposloval v osemdesetih letih v času t. i. povratka slike. Če morda utegnete še pol ure prej, boste lahko ujeli tudi pogovor s tem umetnikom.

Nadaljujemo s Photonom. Tu bo danes ob 19. uri otvoritev razstave Nepredvidljivi dogodki prihodnosti umetnice in fotografinje Anne Fabricius, ki bo trajala vse do 19. marca. Na razstavi boste lahko priča seriji polaroidov s prizori brez razpoznavnih pomenov, dopolnjeni z izrazi, prepisanimi z vedeževalskih kart. Skratka, prihodnost vas v takšni ali drugačni obliki čaka tudi v Photonu.

Selimo se v Kinodvor, kjer si boste lahko danes ob 20.30 v Sloveniji premierno ogledali film Resničnost Mattea Garroneja — ta priložnost je toliko bolj posebna, ker projekciji sledi pogovor z režiserjem tega filma. Pogovor bo vodil Marcel Štefančič Jr.

Wiener Schnitzel in sauer Kraut vam je ponudil Aleš.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.