video in performativna umetnost

Kulturna ali glasbena novica
31. 5. 2012 - 14.10

Današnje kulturne novice bodo v znamenju novačenja akterjev za soustvarjanje performativne in video umetnosti. V Galeriji Kapelica bo novomedijska umetnica Shu Lea Cheang predstavila projekt »UKI«, naslovljen Compose Your Orgasm Trash. Gre za nadaljevanje cyber-trash filma »I.K.U.«. Umetnica se v svojih delih giblje med etničnim stereotipiziranjem, močjo vladnih institucij in seksualno politiko. Shu Lea bo na predstavitvenem predavanju predstavila svoja dosedanja dela in novačila sodelavce za interaktivni performans, ki se bo v galeriji zgodil naslednje leto. O tem, kaj lahko pričakujemo, nam je povedal umetniški vodja galerije Jurij Krpan.

*

Video delo Definiranje lukenj Eda Atkinsa in Patricka Warda, ki bo predstavljeno v Kulturnem centru Tobačna 001, sestavlja zgodbo iz različnih video lukenj, ničev. Ti nastajajo znotraj gibljive slike, določa pa jih tisto, kar jih obdaja. Kratko izjavo o umetnikih in delu je podala kustosinja projekta Alenka Trebušak.

*

Za konec vabljeni še k soustvarjanju svetlobnega umetniškega dela. V projektu Svetlobna slikanica, ki bo izveden v sklopu Svetlobne gverile pred Galerijo Vžigalica, bo vlogo čopiča prevzelo svetlobno telo. Gibanje svetlobe bo beležila kamera in ga spreminjala v svetlobno sliko, ki se bo neposredno prezentirala na zaslon.

Kulturne novice pripravil Miha Kelemina.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness