Your name is John Coffey?

Kulturna ali glasbena novica
4. 9. 2012 - 14.10

Že včeraj smo poročali o uvrstitvi celovečerca Marka Naberšnika na tekmovalni seznam 36. montrealskega filmskega festivala, ki je v večernih urah eno od osmih nominiranih nagrad tudi prejel. Film Šanghaj je tako dobil nagrado za scenarij po knjigi pisatelja in pesnika Ferija Lainščka. Na festivalu je veliko nagrado prejel turški film »Atesin dustugu yer« oziroma Kjer gori ogenj Ismaila Gunesa, za najboljšega režiserja pa je bil določen Šved Jan Troell.

 

***

Včeraj se je tudi v Benetkah izvršil prvi filmski festival Your Film Festival spletnega portala Youtube, na katerem je sodelovalo 15.000 filmov. Filme, ki so se uvrstili v finale, so prikazali v sklopu 69. beneškega filmskega festivala. Prvih deset filmov so izbrali obiskovalci Youtuba, za zmagovalnega pa so razglasili film Davida Victorija. S filmom o moškem, obsedenim z maščevanjem ženinega umora, je prepričal tudi strokovno žirijo, ki sta jo sestavljala Ridley Scott in Michael Fassbender.

 

***

V sklopu Festivala črnuški september si bomo lahko danes v Kulturnem domu Črnuče ogledali predstavo Šentjakobskega gledališča Hlebček guspe Lize. Pogovarjali smo se s Srečkom Kermavnerjem, ki nam je povedal, kako je predstava aktualna za današnji čas.

Izjava je v posnetku oddaje.

Glede na to, da je tudi današnja predstava brezplačna, smo Kermavnerja vprašali tudi, kako se amatersko gledališče lahko preživlja v času varčevanja.

Izjava je v posnetku oddaje.

 

***

Ponoči se je dva meseca po srčnem napadu poslovil Michael Clarke Duncan, igralec, ki je bil za vlogo obsojenca na smrt v Zeleni milji nominiran za oskarja. Skorajšnjega dvometraša se spomnimo tudi iz Spider Mana, Armagedona, Daredevila, Planeta opic in Morilca mehkega srca. In memoriam pa se bo danes zgodila tudi izredna seja v počastitev pisateljice, prevajalke in dolgoletne predsednice PEN, Mire Mihelič, v Trubarjevi hiši literature ob 15. uri. Ob 19ih se bo program nadaljeval s pogovorom o gledališču in literaturi. S Primožem Vitezom se bo pogovarjala Katja Šulc.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness