Za stenami

Kulturna ali glasbena novica
22. 11. 2018 - 15.10

Najsibo kip, slika, stavba, predstava, radijska igra, oddaja, album, film ali kakršen koli končni izdelek – vse to je le zadnji košček katerega koli umetniškega procesa. Za njim vedno stojijo ljudje, umetniki, oblikovalci, njihove zgodbe, ideje, obrt, umetnost, inspiracija, muze, ure trdega dela in tudi prostori. In marsikoga marsikdaj matra firbec, da bi odgrnil zaveso in pokukal v njihov backstage.

Danes imate priložnost, da potešite vsaj kanček te svoje radovednosti in raziščete, kaj vse se dogaja v prostorih Stare Tobačne. Projekt Odprti ateljeji v Stari Tobačni tovarni vabi vse obiskovalce, da obiščejo več kot 15 ateljejev raznovrstnih umetnikov, od oblikovalcev pa vse do naših radijcev.

Projektu se je pridružilo več kot 23 umetnikov, med njimi tudi naša platforma RADAR. Toliko raznolikih umetniških praks je težko kuratorsko povezati v celoto, edino, kar zares povezuje vse, je prostor. Pogovarjali smo se z Bojanom Anđelkovićem, direktorjem Zavoda YugoTranslate in koordinatorjem RADARJA. Zanimalo nas je, kako je RADAR tokrat vtkan v celotno dogajanje.

IZJAVA

Anđelković nam je povedal več o različnih dogodkih, ki so v letošnjem letu vezani na projekt.

IZJAVA

Prihodnja situacija v Tobačni je torej še dokaj neznana. Anđelkovića smo povprašali, ali se mogoče pojavljajo težnje, da postane Tobačna kolektivni ustvarjalni prostor?

IZJAVA

 

Danes se boste tako lahko sprehodili po krožni poti Stare tobačne tovarne na Tržaški 2, projekt pa bo potekal vse do 7. decembra.

Varna hiša Društva SOS telefon nudi zavetišče vsem v socialni stiski in ponuja različne oblike psihosocialne pomoči za otroke in ženske. Mnoge travmatične zgodbe ostanejo tam in se o njih nikoli ne spregovori. Osem umetnikov pa se je odločilo, da bo desetim takim zgodbam dalo glas. Drevi bo tako v prostorih Galerije Kresija ob 18. uri otvoritev dogodka z naslovom Ko je drugič udaril v vrata, sem čez luknjo prelepila plakat, ki bo na ogled vse do 7. januarja prihodnjega leta. Na ogled bo postavljenih 10 tragičnih, a hkrati vzpodbudnih zgodb v obliki umetniških pripovedi.

Naj se danes pokaže tisto, kar ostaja sicer očem skrito, zato se danes le spustite v labirint, ki se vam odpira v Tobačni, ali pa prisluhnite zgodbam, ki bi se drugače skrivale za štirimi stenami.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness