Zavod Likozarjeva

Kulturna ali glasbena novica
6. 1. 2021 - 15.10

Hišo umetniškega zavoda Kersnikova sta MOL in ŠOU že pred časom prodali, zato se z letošnjim letom seli na Likozarjevo ulico, točneje v prostore bivše Delove tiskarne

Zavod Kersnikova je neprofitna in nevladna kulturna organizacija, sestavljena iz galerije Kapelica in treh laboratorijev. V BioTehni se lahko preizkusijo tako umetniki kot biologi, Rampa je nekakšen hibrid med MakerSpacom, hekerskim tipom laboratorija, in laboratorijem za mehatroniko, V Vivariumu pa raziskujejo možne povezave med živimi in tehnološkimi sistemi. Zavod Kersnikova skuša tako že 25 let premišljevati odnos med družbo, umetnostjo in znanostjo. 

Čeprav je zavod trenutno kolikor toliko finančno preskrbljen, saj se zaradi izobraževalnih in umetniških dejavnosti ter programov za spodbujanje inovacij financira iz mnogoterih virov, pa se je zapletlo pri oddajanju prostorov. Govorili smo z umetniškim vodjem Jurijem Krpanom, ki nam je podrobneje opisal situacijo: 

Izjava

Krpan je nadaljeval, da zavod tako išče prostore, kamor bi se preselil za stalno in nadaljeval s poslanstvom izgradnje javnega raziskovalnega centra z mednarodnim dometom. A zdi se, da prostorov z relativno smiselnim cenovnim dometom in lokacijo preprosto ni. Krpan meni, da je to posledica večjega problema: 

Izjava

Za konec nas je Krpan opozoril, da prostorska stiska še ne naznanja konca zavoda Kersnikova. Ko se bodo pandemične razmere umirile, zavod vse interesente vabi na otvoritev v novih prostorih na Likozarjevi 1.

Avtorji: 
Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness