Butalci ustanavljajo stranko

Mnenje, kolumna ali komentar
Anonymous
29. 11. 2013 - 10.30

Drago poslušalstvo! Ekipa Napihovanja je že poročala o tem, kako so Butalci Frana Milčinskega izskočili iz črnila na papirju, pa o tem, kako lomastijo naokoli in zabijajo lastnih 22 zapovedi vsem mladim in novoprišlim naravnost v glavo in kako jim pri tem služijo akademska in medijska kladiva. Tokrat smo od »Javne Agencije za Dezinformacije in realnost« prejeli enega zadnjih komentarjev Frana Milčinskega, zdaj neredno samozaposlenega političnega analitika iz onstranstva. Kot specialist za dnevno politiko Butalcev se je tokrat poglobil v analizo nekaterih ključnih elementov butalske politične tradicije in trenutnih trendov na političnem parketu, ki kanijo biti odločilni v prihajajočih mesecih vnebovzetnega oranja.

Iz teh razlogov v celoti objavljamo njegov prispevek:

Butalci ne poznajo, ne marajo in nočejo imeti politike. Če se ta nepridiprav in plevel družbe slučajno pojavi, ga takoj zatrejo ali pa vsaj podrobno načrtujejo, kako ga bodo čim prej fentali. Butalcem zadošča rastlinjenje, ki je zanje isto kot življenje. Rastlinjenje je zanje Dobro, politike ne rabijo, saj jim prinaša samo kraval in nevšečnosti. Butale pa so si zelo všečne in so si tudi Butalci všečni, ne marajo pa nobenih in nikakršnih nevšečnosti. Na butalskih univerzah, fakultetah in inštitutih vrhunski butalski znanstveniki in strokovnjaki jako prepričljivo razlagajo, da je politika Kurba. To pa je tisto, kar pristni Butalci takoj razumejo, kajti v Butalah ni nobene Kurbe in tudi nihče se ne kurba. Nasploh je politika za Butalce nekaj tujega, tujega pa nočejo, svojega pa tudi ne dajo. In tisto najbolj njihovo so lepe, mirne, resne in urejene butalske vasi, ki ne potrebujejo ne politike in ne tujega, nesnago pa še najmanj. Butalci potrebujejo samo snago, mir, neskončno mirno ter Večno Rastlinjenje.

In to so tudi dosegli. Imajo čisto, mirno, resno, urejeno ter bleščeče lepo in Večno Življenje Rasti in Rastlin. Tega nič in nihče ne more več zmotiti - politika pa še najmanj. Tu in tam se sicer pojavita nekakšna Evrokretenija in neki NATO, a Butalcev te zapletenosti ne zanimajo preveč. Njim zadoščajo Rast, Varnost in Mir, to pa je tisto, kar jim zagotavljata ravno Evrokretenija in NATO. Zato tudi nadvse radi pravijo, da je treba biti pod dežnikom velikih in silnih, saj se tudi solata ne more sama upirati toči.

Včasih se v Butalah sicer pripeti, da morajo imeti stranke, ki jim rečejo tudi politične. A to je zaradi lepšega ali zavoljo demokracije, ki je – tako so jim rekli tisti iz Evrokretenije - bojda obvezna reč, tako kot je obvezen veliki traktor za globinsko oranje. Zato imajo Butalci stranke, da jim drugi ne morejo nič očitati. A te stranke nikakor ne smejo biti politične. Da bi volk butalskega miru in učinkovitosti bil cel in koza domačnosti sita, so se Butalci težkega srca odločili, da naredijo Pravo Stranko. Ta je na videz politična, a je to stranka poštenja, mirnosti, resnosti in urejenosti. To je Stranka zrelih, resnih mož, mirnega in urejenega, snažnega življenja Rasti. Poimenovali so jo Stranka Večnega Življenja. Ta je najvplivnejša v Butalah, brez nje se ne da sestaviti nobene vlade in oblikovati nikakršnega zakona.

Stranka Večnega Življenja je stranka butalskih upokojencev. Vendar pazite, tako v Butalah kot v Stranki Večnega Življenja že dalj časa razglašajo, da je Modrost isto kot Mladost in da so najbolj Modri ravno tisti, ki so Najstarejši! Tako je v Butalah obveljalo obratno, in sicer da so ravno Najstarejši tisti Najmlajši in da ravno na njih stoji Večno Življenje Rasti. Tako se Butalci rodijo stari, skozi življenje pa postajajo čedalje mlajši, na koncu – ker konca ni, saj so Butalci nesmrtni! - pa so šele Mladi Zares.

Pregovorni stavek, da »svet na mladih stoji«, v Butalah pomeni, da svet stoji na Najstarejših. Mladi in vsi, ki še niso zadosti stari, so tako postali povsem odvečni, nekakšni nepridipravi. Takoj po rojstvu jih postavijo v čakalnice Večnega Življenja ali staranja, ki pa je zanje isto kot pomlajenje in Rast, ter jih šolajo, obdelujejo in rastlinijo vse tja do nezavednega.

Butale so eksaktna vas, v kateri se dobro življenje meri po njegovi dolžini in torej na metre. To pomeni, da je najdaljše življenje isto kot Večno Življenje, to slednje pa je isto kot Dobro življenje. Na ta izviren in inovativen način so Butalci dokončno razrešili vprašanje življenja in smrti: živijo v Nebesih Večnega Življenja in na način Večno Mladih Rastlin. Zato mladi v Butalah ne težijo več. So pridni, mirni, resni in urejeni, nadvse pa ubogljivi. Večno Mladi pa v miru živijo imetja svojega Večnega Življenja Rastlinjenja in mirno krmijo zdravo živino ter sejejo rastline v svojo mastno in plodno zemljo. Med najbolj zaželenimi rastlinami Butalci posebej obožujejo vrhunsko domačo pamet, ki je prava mast za rast, kot radi pravijo, ta pa jim zadnja leta izdatno rodi in so nanjo silno ponosni.

Tako je to v Butalah. Da ga ne fašete od zadaj, temveč od spredaj, je tudi tokrat poskrbelo Napihovanje!

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.