Dalmacijooooo

Oddaja
21. 6. 2014 - 18.00

Reportaža s festivala stripa iz Makarske - Mafest.

 

Pogovor z Daliborjem Dadotom Antunovićem - glavnim organizatorjem..

 

Pogovor z Markom Šunjićem iz založbe Fibra..

 

In majhna presenečenja..

 

DOGODKI in NOVICE

*Za konec poglejmo še novice in dogodke iz sveta stripa. To, da se je Bill Waterson spet za trenutek (beri: en teden) pokazal in sicer v stripu Pearls before Swine, ste verjetno že slišali. Bill Waterson je »izumitelj« Calvina in Hobbsa, malega fantka, ki se dosti druži s svojim plišastim tigrom.

 

*Prav v tem trenutku se odvijata dva dogodka, povezana s stripom. V Kinu Šiška lahko še ujamete Igorja Kordeja v pogovoru z Izarjem Lunačkom, ki mu bo sledil brezplačni koncert Martin Ramoveš banda v okviru že drugega Stripolisfesta, na Gospodarskem razstavišču pa se bo počasi zaprl Dan Japonske, kjer so bile dobro prezentirane seveda mange.

 

*V mestnem parku v Mariboru se bodo od 25ga do 29ga junija med 16 in 20. uro odvijale stripovske delavnice. Delavnice so namenjene sicer najmlajšim, ampak se bodo učili vse od tega kaj so pasični stripi, glavna tematika pa je povezana s ptiči, tako njihovo svobodo, kot s spoznavanjem njihovih navad in drugega.

 

*V Kragujevcu se bo od 4. do 6. julija dogajala mednarodna stripovska konferenca. Zaenkrat se ve, da bo Marko Somborac festival otvoril, še istega dne pa bo Vuk Karadžić Marko promoviral svojo knjigo The best of BLIC STRIP by Marko Somborac.

 

*Na Mladifestu v Sežani pa se 17.7. ob 19.uri lahko udeležite predavanja o zgodovini stripa od njegovih začetkov do danes. Predavanje bo pospremljeno z multimedijskim gradivom.

 

*Do 15. avgusta pa se lahko prijavite na stripovski natečaj pod okriljem Salona stripa Beograd in sicer z eno do maksimalno štirimi tablami, na naslov: SKC, Srećna galerija, Međunarodni salon stripa, Kralja Milana 48, 11000 Beograd, Srbija. Stripi morajo biti v srbskem ali angleškem jeziku. Od 25ga do 28ga septembra pa se bo tam odvil tudi festival.

 

*Šestnajstega avgusta pa boste na svoj račun prišli tudi ljubitelji mang, kajti v Izoli se ima zgoditi Sejem stripov in družabnih iger Anime, med 10. In 23.uro. Na licu mesta se bo odvijal tudi cosplay, tekmovanje v Magic kartah, razstava, stojnice, družabne igre, tekmovanje v prostem risanju, paper craft izdelkih in igri Naruto ter celo Anime spomin. Predvsem bo ogromno enih tekmovanj. Še tekmovanje v Sudoku, igri Tekken, tekmovanej z letali iz papirja. In ob 17ih končno pohod v kostumih po mestu. Večji del programa se bo izvajal v Osnovni šoli   DANTE ALIGHIERI  ter fotografsko razstavo Cosplay Itali v parku Pietro Coppo.

 

*Sicer pa sta v zadnjih dveh tednih izšla pri Stripburgerju kar dva albuma. Jazbec in otok mrtvih Marka Kocipra in Fino kolo, otroški strip Tanje Komadina. Tistega Kociprovega raje ne dajajte v branje otrokom. Enako bi lahko rekli za UMcotov strip Iztoka Sitarja - Čudaki ljubijo drugače.

Želim vam lepo stripovski poletje, Stripofilija se namreč poslavlja do 20.julija!

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness