Svež antarktični veter in teorija po McCloudu

Oddaja
18. 2. 2017 - 18.00

Predstavitev stripa Antarktika Bernarda Kolle v Strip.art.nici Buch

in

David Krančan na Stripolisu v Kinu Šiška o McCloudovi teoriji stripa na podlagi svoje stripa Raz, dva, tri.

 

NAPOVEDI:

Že od 18.januarja lahko v Knjižnici Kranj do 25.3.) ujamete razstavo Meksikajnarjev, po stripu Zorana Smiljanića in Marijana Pušavca.

 

Preteklo sredo se je v Pritličju otvorila razstava Primoža Bertonclja, očeta nekega neznanca in podobnih likov, ki jih poznate iz revije Joker, če ne drugače. Na ogled bo v Pritličju še kak mesec.

 

V Kinu Šiška, v torek, 21.2. ob 20:00 februarski Stripolis – bo urednica sveže revije MAGnet manga, o kateri smo več poročali v decembrski Stripofiliji, Katarina Kunstelj, predavala o zgodovini mang od nastanka do danes. K smo že pri Stripolisu, na youtube kanalu Stripolisa lahko zdaj pogledate že videe iz Stripolisfesta, tko da če ste zamudil, lahko zdaj pogledate.

 

V torek, 21.2. pa tudi v Šubičevi hiši na Poljanah nad Škofjo loko otvoritev razstave stripov Bernarda Kolleja, o katerem smo danes že govorili.

 

Na pustno soboto, 25.2. ob 20:00 pa bo ponovno v Striparni Pritličje, Izar Lunaček splavil svoj nov strip Animal noir, ki ga je naredil skupaj z JureNom, scenaristom in bo hkrati izšel tudi v Združenih državah Amerike. Gre za detektivski strip o žirafah, kaj več v naslednji Stripofiliji

 

Galerija sodobne umetnosti Celje, v petek, 10.marca ob 19:00 otvarja razstavo Strpovsko desetletje. Strip v Sloveniji 2006-2016. ki jih je Center sodobnih umetnosti Celje zastavil z namenom predstavitve slovenske ustvarjalnosti v desetletnih obdobjih. Koncipiranju in produkciji te razstave se je tokrat pridružila revija Stripburger. Organiziran bo tudi brezplačen prevoz z avtobusom na otvoritev n sicer, 10. marca ob 17:00 iz Ljubljane. Vračali se bodo okoli 22. ure, do 1. marca pa je potrebno potrditi udeležbo, saj bodo prevoz organizirali le, če bo dovolj prijav. Prijavite se lahko na mail: core@mail.ljudmila.org ali telefon 031/401-556.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness