Ekspres

Ekspres

Oddaja
22. 11. 2020 - 16.30

==== CoFestival 2020 ====

Zaradi omejitev spričo epidemije bo mednarodni festival sodobnega plesa CoFestival s kuratorsko temo “Ojačevalci glasov” izveden v dveh delih. Med 20. in 25. novembrom 2020 bo niz dogodkov potekal v spletni obliki, festival s predstavami v živo pa je prestavljen v april 2021.

Današnji program na spletu pa je takle:

➤  Začasna kreativna platforma: Plesni človek ob 18:00
Vsak človek je plesni človek. Vse ljudi nagovarjamo, da se nam pridružijo pri predstavitvi raznolikih vidikov sodobnoplesnih praks v širšem družbenem kontekstu. Po kratkem uvodnem somatskem uglaševanju, ki nam bo pomagalo začutiti svoje telo in se prizemljiti, se bomo posvetili vplivu plesa, gibalnih treningov in sodobnoplesnih praks na kreativnost, dobro počutje, osebni razvoj in druge vidike vsakdanjega življenja.  
Spletna večmedijska predstavitev preko platforme Zoom.
Udeležba je brezplačna. Dogodek bo potekal v angleščini.

Začasna kreativna platforma: Nekdo bo vzel žogo iz roke človeka, ki strašno igra … ob 19:30
Skupina ustvarjalcev, ki se na povabilo CoFestivala ukvarja s telesom v javnem prostoru, se je pri svojem delu v zadnjih mesecih osredotočila na javna obeležja, ki si prizadevajo v svojo skulpturalno gesto zajeti družbeni spomin in načrt, obeležja, ki jim zgodovina predstavlja vrednost, ki jo je treba vključiti v prihodnost. Zanimal nas je utopičen moment, v katerem je žrtvovanje življenja smiselno zgolj v primeru bodoče zvestobe žrtvenemu dogodku. Obiskali smo vrsto javnih obeležij, jih naseljevali s svojimi potmi, jih fotografirali in se o njih pogovarjali.
Fotografska video zloženka / preko platforme Zoom.
Udeležba je brezplačna. Dogodek bo potekal v angleščini.

Filmi Valeske Gert in pogovor z Jule Flierl ob 21:00
Posvetili se bomo berlinski plesalki in performerki Valeski Gert. V dvajsetih letih preteklega stoletja so njene neobičajne pristope k plesu in mimu zabeležili v obliki kratkih nemih filmčkov, leta 1977 pa je nemški režiser Volker Schlöndorff ustvaril enourni dokumentarec Samo za hec, samo za igro. Kaleidoskop Valeska Gert (Nur zum Spass, nur zum Spiel. Kaleidoskop Valeska Gert) o njenem življenju in delu. Odkar jo je zgodovina v zadnjih desetletjih rehabilitirala kot eno glavnih plesnih umetnic Weimarske republike, se koreografinje in koreografi k njej izjemno pogosto zatekajo po navdih za študijsko snov. O tej legendarni nemški umetnici se bomo pogovarjali z nemško plesalko, performerko in koreografinjo Jule Flierl, ki je preučevala vizijo pristopa h glasu v plesu kot obliki plesa Valeske Gert.
Spletna projekcija izbranih filmov (z angleškimi podnapisi) in pogovor (v angleščini)
Vstopnice za neposredni prenos v živo preko aplikacije Dice: 2 €

Podatke o vseh povezavah in več o posameznih dogodkih najdete na tej povezavi.

========

 

 

20:00 Impro liga: živo na spletu: Izziv Vodovodarji in Shakira Shakira

Impro liga z vami ustvarja na spletu.

To nedeljo, 22. 11. ob 20h se ponovno podajamo na splet z dogodki nove sezone Impro lige. Tokrat izziv podaja ekipa Vodovodarji, ki ga je sprejela preteklo nedeljo. Izzvani pa bodo izkušeni mački Shakira Shakira.

Ne obljubljamo vam gledališke predstave, ker tega na daljavo ne moremo narediti. Vseeno pa se nam obeta zabavne tričetrt ure spontanega ustvarjanja in impro izzivi dveh izmed letošnjih ekip. V zaporednih nedeljskih večerih bomo na spletnih dogodkih spoznali nekaj letošnjih sodelujočih ekip ali natančneje toliko, kolikor časa bomo pač preživeli doma.

Vabljeni, da nedeljske večere preživite z nami in nam tudi na spletnih dogodkih pomagate s svojimi predlogi. Sodelujoči ekipi pa lahko tudi opisno ocenite v komentarjih.

Brez vstopnine, na fb strani Impro lige.

 

 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness