Impro liga 30 zadnjič

Oddaja
29. 11. 2023 - 16.30

1. GLASBA

 

Channel Zero / 20.00 / IGNOR XI.

 

November vedno otvarja novo sezono rednih večerov Ignor, ki pa bodo tokrat precej neredni. To pomeni, da bomo eksperimentirali z dnevi v tednu. Morebiti bom kdaj odprli vrata v ponedeljek, torek, morebiti v petek, lahko da vas medse povabimo kakšno nedeljo. Zakaj? Ker smo se naveličali sred in ker smo se naveličali starega ignorovega koncepta. Ta mesec bo še precej po starem vse skupaj, nato pa uvajamo v naše večere izbore najmlajših literatinj in literatov, veliko se bomo to sezono pogovarjali o različnih tematikah, organizirali bomo več sodelovanj med pesnicami in pesniki ter glasbenimi producentkami in producenti. Morebiti k nam zaide še kakšna bralna uprizoritev krajšega dramskega dela in tako dalje in tako dalje.

Program:

20.00 vrata
20.30 uvod
20.35 Miha Zadnikar / improkolumna
20.45 Alenka Jovanovski / cikel pesmi o Gazi
20.55 Iztok Osojnik / nove pesmi
21.05 Aja Zamolo / nove pesmi
21.15 Nežka Struc / bere iz nove knjige Le kaj bo rekel Ivan? Nismo utrujeni (Sončnica, vsa nora od svetlobe, Hiša Poezije)
21.25 Suzana Tratnik / bere iz svoje zadnje knjige Škarje (Lambda, ŠKUC)
21.40 Matjaž Zorec / bere iz nove knjige Fukscene (Trans-, KUD Police Dubove)
21.55 Pino Pograjc in Živa Lešina / Pinova poema Izbruhijada v spremstvu harmonike
22.25 k o n e c

Vstopnina: 5 evrov

 

Hupa Brajdič / 22.00 / Taktišče #6

 

Končno obveščamo malo prej. Neverjetno.
Na dan republike praznujemo z:

1. set:
Tea Vidmar - glas
Tilen Kravos - kitara

2. set:
Samo Kutin - hurdygurdy
Jaka Berger - bobni
Vid Drašler - bobni
Jure Boršič - saksofon

Za spremembo začnemo ob 22.00, predtem vabljeni v sosednji plac (Cirkulacija, začne se ob 20.00), prostovoljni prispevek ostaja na 5€.

 

Cirkulacija2 / 20.00 / Prepared Surroundinhs 2023, Edges / Borders: 15. mednarodni festival eksperimentalnega zvoka

Prepared Surroundings (PS) je eden najbolj čudnih zvočnih festivalov, ki poteka že 15 let. Kot vedno je naš poudarek na eksperimentiranju z zvokom in tehnologijo.

Letos bo PS potekala hkrati v različnih mestih in državah, a kot vedno ob sredah. Dve sredi – štiri mesta. Zahvaljujoč pobudi mednarodne skupine kuratorjev in sodelovanju z lokalnimi skupnostmi umetnikov in glasbenikov bomo 29. novembra z veseljem predstavili dogodke v Almatiju (Kazahstan) in Ljubljani (Slovenija); nato pa še v Erevanu (Armenija) in Tijuani (Mehika) 20. decembra.

Glavna tema letošnjega PS je tudi nov špekulativni format: globalLocal proxyFest. Nenavadna razpršenost dogodka po celem svetu ob osredotočenosti na delo na lokacijah nas seveda spodbudi k razmišljanju o povezavah med globalnim in lokalnim, singularnim in multiplim. Kopiranje v kontekstu umetnosti vedno sproži razprave, a v čem je njegovo pokvarjenost, če je kopiranje način, kako podatke rešiti pred izgubo? PS lansira lastne posrednike v različnih mestih in državah. Bo to enak festival kot vseh prejšnjih 14 let?

Kustos vsake lokacije bo udeležencem ponudil svojo temo za umetniško interpretacijo:

Almaty : stiki / omejitve
Ljubljana : robovi / meje
Erevan : povezave / ločitve
Tijuana : pike / vezi

 

Orto bar / 19.00 / Malevolence, Sylosis, Guilt Trip, Justice for the Damned

29.11. 2023 nas obišče tale moderna death metal, hardcore, metalcore, groove, deathcore karavana. Malevolence je neustavljiva sila, ki raste z vsako naslednjo turnejo, premikajo meje modernega s strošolskimi prijemi. Hardcore metal at it`s finest. Poleg njih nas bodo končno spet obiskali Sylosis in vrhunski predvozači Guilt Trip in Justice for the Damned.

 

 

 

2. TEATER

 

Menza pri Koritu / 20.00 / Impro liga 30 let: Tekma 1. desetletja

 

Prav na 30. rojstni dan Impro lige, ko je bila na nekdanji Dan republike odigrana prva tekma ob polni luni v KUDu France Prešeren leta 1993, se bomo poglobili v njene začetke.

Legendarni veterani, ki so v prvem desetletju obstoja Impro lige skupno gradili ta čudovit program, se vračajo na oder za resnično nostalgično in zgodovinsko tekmo, ki bo zastavljena prav tako, kot v tistih časih. Edinstven in zabaven pogled v preteklost nam bodo pričarali danes javnosti zelo poznani obrazi, in se spominjali svojih mladostnih začetkov v gledališču.

Igrajo: Igor Bračič, Miha Brajnik, Mojca Dimec, Irena Duša, Mojca Funkl, Matjaž Javšnik, Jure Karas, Tomaž Lapajne Dekleva, Alenka Marinič, Urška Mlakar, Boštjan Napotnik – Napo, Goro Osojnik, Andrej Rozman – Roza in Goran Završnik.

Moderira: Toni Cahunek
Sodita: Jani Sever in Iztok Osojnik
Glasbenik: Urh Mlakar
Tehnicira: Jaka Korošec

Ob 21.30 bo torta.

 

 

 

3. KINO

 

Dvorana Kinodvora / 17.30 / Svetovni jagodni izbor II [ANIMATEKA]

Program najboljših kratkih animiranih filmov z vsega sveta, ki prinaša temeljit pregled trenutnega dogajanja in trendov na področju avtorske animacije, vključno s številnimi filmi, nagrajenimi na pomembnih mednarodnih festivalih.

 

Dvorana Kinodvora / 19.30 / Rezidenčni umetnik: Toccafondo [ANIMATEKA]

Italijanski animator Gianluigi Toccafondo je avtor likovne podobe letošnjega festivala. Njegova dela so navdahnjena mešanica slikarstva, filma in animacije. V procesu ustvarjanja za izhodišče vzame posnetke, iz njih izdela fotografije, jih fotokopira na papir in slika nanje, da spremeni prvotni subjekt. Nato jih posname na 35-mm filmski trak in spet postanejo film.

 

Dvorana Kinodvora / 21.00 / Tekmovalni program II [ANIMATEKA]

Najboljši novi animirani filmi iz srednje in vzhodne Evrope se potegujejo za nagrado občinstva in veliko nagrado mednarodne žirije. Med režiserji najdemo tako legendarne animatorje kot avtorje prvencev in vse vmes.

 

Dvorana Kinodvora / 23.00 / Creepy Animation Night: stara šola [ANIMATEKA]

Vabljeni na temno stran animacije! Prepustite se vladavini posebnega žanra, v katerem se boste potopili v najmračnejše kotičke svoje domišljije ter se ob čudnih stvorih in čudaških zgodbah zbali za življenje, ob tem pa neskončno uživali. V sodelovanju z Mednarodnim festivalom animiranega filma Animest, edinim festivalom animiranega filma v Romuniji.

 

Dvorana Silvana Furlana Slovenske Kinoteke / 17.00 / Retrospektiva kolažne animacije II [ANIMATEKA]

Nabor filmov.

 

Dvorana Silvana Furlana Slovenske Kinoteke / 19.00 / Mladi talenti Evrope III [ANIMATEKA]

Nabor filmov.

 

Dvorana Silvana Furlana Slovenske Kinoteke / 21.00 / Študentska panorama III [ANIMATEKA]

Nabor filmov.

Avtorji: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.