ja, ampak ne v kozjega

Oddaja
9. 6. 2016 - 16.30

Tovarna Rog

00.00 Infotočka (cel dan) [Vhod]
00.00 Simpozij: Kraj za posvečene pogovore o čemerkoli (cel dan) [Park(ing)]
8.00 jutranja telovadba [Fuzbal plac]
8:00 Vaje iz socialne antropologije (FSD) [Socialni center Rog]
9.00 dviganje uteži za začetnice in začetnike [Fuzbal plac]
10.00 Čitalnica (do 22:00) [Živko Skvotec]
12.00 Dnevni tehnični sestanek [Dvorišče Desno]
14.00 Tečaj angleščine za prosilce za azil [Socialni center Rog]
14:00 DJ Blažen med ženami- live stream na Rog radio [Dvorišče Desno]
16.00 Kosilo [Dvorišče]
16.00 Migrantska skupščina [Socialni center Rog]
17.00 ROG Fu, Ci gong, Saolinska joga (Božo / Andrej) [Fuzbal plac]
17:00 Predavanje Nikolai Jeffs (FF) [Studio SamoROG-2. nadstropje]
17.15 Silk training (Danijela) [Cirkusarna NaokRog]
18.00 All Roads Do Not Lead to Rome: A Two Week Performance Workshop. [Dvorišče]
18.00 Sestanek delovne skupine ZA AZIL [Socialni center Rog]
18:00 Delavnica, izmenjava znanja: Bank of time (International gathering) [Dvorišče]
19.00 Predstavitev: Brief history of the left groups in Iran by Reza Bayat [Socialni center Rog´]
19.30 Večerna telovadba (Fuzbal plac)
20.00 Večerja [Dvorišče]
20.00 Skupščina
20.00 Risanka RŠ [Dvorišče Desno] - Dr. Horowitz in Materazzi v živo z vašo pomočjo prek etra Radia Študent rišeta nov načrt za preureditev mestne hiše.
20.00 Slončki: Landing on planet Earth - koncert [Preddverje glavne stavbe]
20.30 Odprta telovadnica: spoznavanje in druženje (Fuzbal plac)
21.00 Razstava - Decentralizacija sodobnih umetnosti Rog [ Zelenica, 1. nadstropje desno za fuzbal igriščem]
22:00 Nabij se! FotoAfirmacijaPodpore [BorisPlac] - Znotraj mnoštva dogodkov trije akterji s področja fotografije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje svojo prisotnost pritrdijo z afirmacijo. “Smo zraven,” je njihovo stališče. Pritrdijo k vsemu povedanemu, k vsemu prikazanemu. Zaključni dogodek otvoritvenega tedna festivala je njihova eksklamacija, da vzamejo zadnjo besedo in jo zamenjajo za podobo. Razstava se odvija v sklopu festivala Mesec fotografije.
23:00 Glasbeni program: Goulash Disko [Koncertna dvorana]

 

GLASBA

Jalla Jalla, 21:00 - koncert
NWOBHM, 70s/80s Raw'N'Roll, doom, stoner... night! 

 

Klub Gromka, 21:00 - koncert
Metabonma: Valentine Collet (oboa, elektronika solo) Nejc Grm (harmonika solo).

 

Gala hala, 21:00 - koncert
Domorodni Četrtki: Stojan Knežević. Po koncertu: Poslušalnica 69: Dj K’pow.
Vstopnine ni.

 

Menza pri koritu, 22:00 - koncert
Buldogi. (SLO).
Vstopnina je.

 

Kino Šiška, Katedrala, 20:00 - koncert
Super Šiška Week: Battles -  instrumentalni rock bend, trio ki zveni kot orkester s ketne snetih robotov, sestavljajo John Stanier (ex Helmet, Tomahawk), Ian Williams (ex Don Caballero, Storm & Stress) in Dave Konopka (ex LYNX), ki znova premikajo meje domišljije in možnega v rocku z novim albumom La Di Da Di, ki je lani izšel za založbo Warp Records. Predskupina: Litošt.
Vstopnina: 18€

 

Prulček bar, 19:00 - koncert
Fake Orchestra (Igor Leonardi, pevka Ana Vipotnik, basist Nino de Gleria, violinist in tolkalec Lazaro Amed Hierrezuelo bobnar Enos Kugler, saksofonist Primož Fleischman ter trobentač Igor Matković, tem pa se pogosto radi pridružijo gostje, kot so klarinetist Boštjan Gombač. trobentač Luka Ipavec in saksofonistka Ana Šimenc. 
Vstopnine ni.

 

Čolnarna Tivoli, 19:00 - koncert
The Ukulele Teacher/John Atkinson.
Vstopnine ni.

 

Hostel Tresor, 20:00 - jam session
Jam session: Uvodničarji so: David Mozetič - sax, Matic Ašič - kitara, Peter Smrdel - bas, Žiga Smrdel - bobni. Bobni, klavir, mikrofon in kontrabas bodo kot vedno na voljo za izposojo, za ostale inštrumente pa poskrbite sami.

 

Orto bar, 22:00 - koncert
KLT (kukr lhk ti) by Whiteman feat. GF (grandfather) - punkrock treh generacij iz Trbovlja.
Vstopnina: 5€

 

GLEDALIŠČE

MGL, mala scena, 20:00 - komedije
Iluzije: Ruski dramatik Ivan Viripajev, v svojem najnovejšem delu predstavi dva tesno povezana zakonska para v jeseni življenja, osupljivo zaplete njune medsebojne odnose ter nam v pretres ponudi intrigantno dramsko zgodbo o ljubezni, zvestobi in (samo)prevari.

 

MGL, veliki oder, 19:30 - drama
3 zime: 3 zime so rafinirana in ganljiva saga o družini Kos in njeni zaznamovanosti z zgodovino. In zime so res tri: 1945, 1990 in 2011. Ključni dogodki se navezujejo na konec avstro-ogrske monarhije in segajo preko vzpona in padca komunizma do tranzicije, demokracije in vstopa v Evropsko skupnost. Dogajanje spremljamo skozi usode štirih generacij žensk, ki so v povsem različnih svetovih odraščale v isti zagrebški z bršljanom obrasli hiši, nekoč razkošni vili, zgrajeni še v času monarhije, kasneje pa nacionalizirani in razdeljeni. Klobčič se začne odmotavati leta 2011, ko se zaradi Lucijine poroke v hiši zbere vsa družina in izve, da naj bi Lucijin ženin, novodobni bogataš sumljivih poslov, hišo odkupil.

 

Šentjakobsko gledališče, 19:30 - komedija
Zbeži: Mladi ljudje iz podpodja sodobne slovenske družbe, s katerimi se je družbena stvarnost s prezirom in nečlovečno brezbrižnostjo grobo poigrala in jih kot generacijo popolnoma onemogočila, se zbirajo na kateri od ljubljanskih ploščadi, pod čudovitimi mostovi ali na rečnih nabrežjih, skratka v prekrasnem ambientu. Sveže napisano delo mlade avtorice, Kim Komljanec, pripadnice najmlajšega rodu slovenskih dramatičark. 

 

SNG Drama, Veliki oder, 19:30 - komedija
Boris, Milena in Radko: Ljubezenski trikotnik med upokojeno igralko, njenim možem novinarjem in njenim ljubimcem, upokojenim kapitanom dolge plovbe, razburka strasti tako med udeleženci kot med opazovalci. So erotične in ljubezenske peripetije pri teh letih sploh še primerne? Ali pa, nasprotno, opozarjajo, da življenje ne varčuje s presenečenji, čeprav niso zmeraj za vse prijetna? Ta duhovita igra o ljubezenskem ognju v zrelih letih se sprašuje tudi o našem odnosu do življenja, ki ga vse preradi jemljemo kot samoumevno rutino.

 

SNG Drama, mala drama, 20:00 - drama
Macbeth: Shakespearov Macbeth (1606) je ena tistih iger, ki posegajo v najgloblje človekove temine in razgaljajo motive najokrutnejših dejanj. Gre za spektakel strasti, ki botruje realizaciji radikalnega zla in ga lahko interpretiramo kot raziskavo anatomije najtemnejših zločinov. Zlo je vMacbethu srhljivo, a čudno privlačno, z njim je prepojen ves svet, od intime med naslovnim junakom in njegovo "nedolžno" soprogo do državniških zadev kot tudi dogodkov v naravi.

 

Stara mestna elektrarna, 20:00 - drama
Interpretacija sanj ALexandra McQueera: Avtor drame Sandi Jesenik, študent magistrskega študija dramaturgije na AGRFT, se bo prvič predstavil s celovečerno dramo, ki jo je razvijal na akademijah v Ljubljani in v Zagrebu. Protagonist Jaz se sooča z vsakodnevnim življenjem in destrukcijo, v katero ga sili družba. To je drama o borbi človeka, o iskanju spolne identitete, samozavesti, volje do življenja in o tem, kako pekel na tem svetu spremeniti v raj. Projekt je del Festivala Parada ponosa 2016.

 

Mini teater, 20:00 - drama
Oni: Avtorski projekt Oni jemlje za izhodišče porast nestrpnosti, ki smo ji priča, od kar je migrantska kriza zadela Slovenijo. Je nestrpnost in sovraštvo izraz temne plati človekove duše? Ali je pokazatelj nezadovoljstva z življenji, ki jih živimo? Je morda učinkovito sredstvo vladanja, ki nas deli in onemogoča upor? Gledališka predstava ONI je nastala kot odziv na aktualno družbeno problematiko porasta nestrpnosti ob pojavu begunske krize v času naraščanja razlik med bogatimi in revnimi na svetovni ravni.
Brezplačne vstopnice so na voljo na blagajni Mini teatra.

 

Cirkulacija 2, Tobačna ulica, nekdanja grosistična hala, 21:00 - uprizoritev
Atlas podrhtavanja: "Atlas podrhtavanja", ki je za svoj osrednji motiv vzel predhodnika današnjih računalnikov - Jacquardov tkalni stroj, je srečanje žive izvedbe ljudskih pesmi in digitalne modulacije zvoka. Jacquardov tkalni stroj je tehnološki izum 19. stoletja, mehanski stroj, na katerem so bili vzorci tkanja programirani z naluknjanimi karticami, instrumentom, ki je zaznamoval tako industrijsko dobo kot tudi razvoj računalnikov v sodobnem času. Izhajajoč iz pesmi, ki so jih ustvarili in peli prvi tkalski obrtniki in kasneje delavci v tekstilnih tovarnah, "Atlas podrhtavanja" sledi preoblikovanju delovnih in lokalnih skupnosti v procesu zgodovinske tranzicije tekstilne industrije, od proizvodnje preko tovarn v industrijski dobi do zaprtja le-teh po vsej Evropi. Dogodek je del prireditve CORNERS Triangle, ki bo potekala od 24. 5. - 18. 6. v Ljubljani, Reki in Zagrebu.

 

KINO

Slovenska kinoteka
19:00 - Otok v Ljubljani/Ena + ena: Toponimija (Toponimia), Jonathan Perel, Argentina, 2015, DCP, 82', svp 
21:00 - Animateka/Opazovanja: Mehiški avtorski animirani film

 

Kinodvor
19:00 - Zadnjič! Eisenstein v Mehiki (Eisenstein in Guanajuato) Peter Greenaway, Nizozemska / Mehika / Finska / Belgija, 2015, DCP, 105 min
21:30 - "Kinodvorišče" (glede na vreme - Dvorana) 
Ta nora 80a (Everybody Wants Some!!) Richard Linklater, ZDA, 2016, DCP, 117 min

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness