Šarararara

Oddaja
4. 12. 2021 - 16.30

raznorazno

ZORAN ŽIVULOVIČ PRIREĐUJE VELIKO RAZPRODAJO SVOJIH ZAKLADOV DR. FRANZU P. NA U/V ČAST

Ulica Antona Skoka 23a, Domžale / 12.00–18.00

Tudi še jutri 9.00–12.00. Filmi, fotke, glasba, knjige, oblačila, pripomočki, igre ... Svašta!

Vse valute so dobrodošle. Možna tudi blagovna menjava.

(Ni šala!)

 

DNEVI ODPRTIH VRAT

Cukrarna / 10.00–19.00

Ta konec tedna ne obeležujemo samo prazničnega dneva kulture, pač pa v naši galeriji pripravljamo že tretje dneve odprtih vrat.

Brezplačno do jutri. Več tukaj.

 

KONCERT SKUPINE POSEBNI GOSTJE

fejsbuk lajv / 20.00

Posebni gostje so ena tistih zasedb, katerih glasba venomer pričara nasmeh na obraz. Kjerkoli igrajo, je v zraku ljubezen. Njihove skladbe pa bazirajo na srčnih melodijah in spevnih refrenih. Baje.

Več tukaj.

 

MITJA OBED x MARTA KOLEGA & PETRA ONDERUFOVA

Galerija Škuc / 20.30

Trio A Cuerdas je glasbeno-plesni projekt, ki flamenko združuje s tradicijo Balkanskega in Iberskega polotoka. Svojo melodičnost črpa iz strun Petre Onderufove, jazz violinistke slovaškega rodu. Melanholičen glas Marte Kolega flamenko predstavi s slovanskim melosom, močno prisotna ritmika in čustvena nota pa se zlijeta v plesu Mitje Obeda, ki glasbo dopolnjuje s svojo pripovednostjo in virtuoznostjo flamenko udarcev. Petrina naravna zmožnost jazz improvizacije nas odvede v hipnotično sozvočje v dialogu s plesalcem in glasom. Zavezani tradiciji raziskujejo zvočno podobo in ritme, ki povezujejo oddaljene kraje in trenutke.

Nastopajo torej: Marta Kolega – glas, ploskanje / Petra Onderufova – violina, looping machine / Mitja Obed – ples, cajon, kastanjete, looper

Vstopnine ni! Več tukaj.

 

gledališčno

FIGA

Veliki oder, SNG Drama / 19.00

Figa, tretji v vrsti izjemno uspešnih in nagrajevanih romanov Gorana Vojnovića, obravnava širok razpon tem, ki ponujajo kompleksen vpogled v zgodovinske in družbene okoliščine življenja več generacij družine, živeče na kulturno in politično prepišnem Balkanu. Leitmotiv in sprožilec zgodbe je izguba: Jadran ob dedkovi smrti in sumu samomora začuti potrebo po temeljitejšem raziskovanju družinske zgodovine, po osmišljanju in prevrednotenju spominov ter lastne benigne sedanjosti.

Več tukaj.

 

AVGUST V OKROŽJU OSAGE

Veliki oder, MGL / 19.00

Na družinskem posestvu v Oklahomi se zaradi nenadnega izginotja očeta Beverlyja okrog matere Violet zberejo njune tri hčerke, njihovi partnerji in otroci ter drugi člani družine. Začetek drame obvladuje temačna slutnja, ki se izkaže kot pravilna, saj Beverlyja najdejo utopljenega, vse pa kaže na to, da je naredil samomor. Medtem ko se člani družine vsak po svoje soočajo z izgubo, se pod streho nekdaj skupnega doma odprejo številne rane.

Več tukaj.

 

IGLU: PIKOVA DAMA

Menza pri koritu / 19.30

Improvizacijska predstava, odigrana po navdihu Puškinove literarne uspešnice Pikova dama, bo predstavljena na improvizacijski način, videli pa bomo zgodbo, ki se bo pletla okrog kvartopirske mize in zanimivih kvartopircev. Še pred tem pa bo oder ogrela nadaljevalna skupina IGLU tečajnikov, ki deluje pod mentorstvom Petra Frankla.

Igrajo: Juš Milčinski, Peter Frankl, Vid Sodnik ter Andreas de Reggi, Anja Starič, Iztok Hodnik, Miha Lampič in Tim Souček. Za glasbo skrbi Luka Seliškar, za luč in zvok pa Samo Ljubešić.

6 € dijaki in študentje, 8 € ostali. Več tukaj.

 

KAKO SMO PRIŠLI DO SEM?

Intimni oder, GT22, Maribor / 20.00

Gostovanje gledališča Glej: Gregor Zorc in Matej Recer – dva izjemna pripovedovalca zgodb, nas igrivo potisneta v vrtinec različnih časovnih obdobij, osebnih zgodovin, zgodb svojih staršev, znancev in neznancev. Intimno pripoved naslonita na grozote druge svetovne vojne, ki se bijejo z mirno podgorjansko domačnostjo, strategije preživetja v Jugoslaviji s svetovljanskostjo globalnega kapitalizma, vaška solidarnost z urbanim nezaupanjem, življenje s smrtjo. Koliko razočaranj potrebujemo za pravo ljubezen; koliko strahu, da zberemo pogum za soočenje z neznanim; koliko sovraštva moramo premagati, da začnemo spravo; kolikokrat nam mora spodleteti, da najdemo svoj potencial; koliko izgube moramo preživeti, da smo srečni; kolikokrat moramo oditi, da prispemo; in koliko smrti je potrebnih, da lahko živimo?

Več tukaj.

 

kino, v Ljubljani

18. MEDNARODNI FESTIVAL ANIMIRANGEA FILMA – ANIMATEKA

Kinodvor & Kinoteka & Stara mestna elektrarna / 12.00–23.55

Projekcije še in še fimov!  Več tukaj.

Tudi MUSM sodeluje z razstavo. Več tukaj.

 

 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness