Šokci BritOFF

Aktualno-politična novica
Anonymous
30. 10. 2018 - 10.05
 / BritOFF

1005

Dobro jutro, dober dan. Poslušate drugi jutranji BritOFF aktualnopolitične redakcije Radia Študent. Kot vsak torek ob 10. uri dopoldanski, tudi danes pozornost usmerjamo na lokalna okolja.

“Belokranjska vrata na Gabru odpro pogled na razgiban belokranjski kraški ravnik. Občina Semič se razteza na njegovem severnem obrobju, v vznožju Kočevskega Roga in obronkov Gorjancev; tako je geografsko zaprta proti severu. Meri 147 kvadratnih kilometrov, kar predstavlja 0,7 odstotka celotnega slovenskega ozemlja, šteje 3.849 prebivalcev in ima 47 naselij.”

Eno izmed 47 naselij je vas Štrekljevec. V okviru občinskega praznika in nedvomno predvolilnega dogajanja je županja Polona Kambič slavnostno odprla 180 metrov pločnika in pripadajočo javno razsvetljavo. Investicijo, ki je bila prvič zasnovana leta 2009, je blagoslovil župnik Luka Zidanšek, županja pa je skupaj z vaščanko Jožefo Kamenšek investicijo uradno predala namenu.

Županja Kambič se je še nekaj dni pred tem mudila tudi na osrednjem belokranjsko-dolenjskem smučišču Gače. To, v nasprotju s trendi, kljub nizki nadmorski višini kljubuje vremenskim razmeram. Smučišče v občini Semič se razpozteza od 965 metrov pa vse do zgolj 700 metrov nadmorske višine. Lani je Gače obiskalo 16 tisoč smučarjev, letos lastniki upajo na večje številke. Direktor podjetja Gače Borut Koprivnik je za novomeški Vaš kanal povedal takole:

Izjava

Pri projektu ponovne resnejše obuditve Gač podjetju ob strani stoji tudi občina. Županja upa, da bodo v kratkem poskrbeli za parking za avtodome, v prihodnje pa ...

Izjava

Sezonska karta vas bo na Gačah letos stala 99 evrov. Za primerjavo, primerljiva karta na Krvavcu stane 4-krat več.

 

0805

❌❌❌

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness