Britoff Borisa Štefaneca

Aktualno-politična novica
7. 11. 2014 - 7.05
 / BritOFF

Sedma.

 

Začenjamo v Bruslju, kjer se je zbralo okoli 100.000 protestnikov, da bi izrazili nezadovoljstvo z neoliberalistično varčevalno politiko nove desnosredinske vlade premiera Charlesa Michela. Protest, ki so ga organizirali sindikati, je večinoma potekal mirno, a na koncu se je žal sprevrgel v nasilne izgrede. Nekateri demonstranti so na ulicah belgijske prestolnice zažigali avtomobile in policijo obmetavali s kamni in steklenicami. Varnostni organi so odgovorili z uporabo vodnih topov in s solzivcem. Med izgredi je bilo ranjenih okoli 50 ljudi, medtem ko je bilo kakih 30 protestnikov aretiranih.

 

Nadaljujemo z nadrealističnimi razsežnostmi ameriško-izraelskih odnosov. General ameriške vojske Martin Dempsey je priznal, da je pred tremi meseci Pentagon v Izrael poslal strokovno ekipo višjih oficirjev, da bi preučili nedavno petdesetdnevno izraelsko ofenzivo v Gazi. Po Dempseyjevih besedah naj bi se želeli predvsem seznaniti s tem, kako je izraelska vojska tako uspešno omejila število civilnih žrtev. Generalu Dempseyju se namreč dozdeva, da so Izraelci pri tem bili izredno uspešni. Kot je splošno znano, je nedavna izraelska ofenziva nad Gazo terjala življenja okoli 2.100 Palestincev, med katerimi so ogromno večino predstavljali civilisti in otroci. Več organizacij za zaščito človekovih pravic pa je Izrael obtožilo vojnih zločinov med ofenzivo.

 

Vrhovno sodišče Republike Slovenije je tudi uradno zavrnilo zahtevo za varstvo zakonitosti Janezu Janši, Ivanu Črnkoviču in Tonetu Krkoviču, ki so bili pravnomočno obsojeni v zadevi Patria. Zdaj jim ostane le še pritožba na Ustavno sodišče. Vrhovno sodišče je tako pritrdilo okrožnemu in višjemu sodišču, ki sta omenjeno trojico obsodila zaradi korupcije.

 

Osma.

 

Pridobitev naziva političnega klovna tedna vsekakor ni enostavna zadeva. Konkurenca med kandidati je huda in le najboljši se lahko prebijejo v ožji izbor, a v preteklem tednu se je s svojim trdim delom en kandidat še posebej izkazal.

 

Predsednik protikorupcijske komisije Boris Štefanec je v preteklem tednu blestel v svojem virtuoznem obvladovanju klovnovske umetnosti in se z vratolomno spretnostjo izognil vsem zlobnim podtikanjem, ki so mu jih namenili zlonamerni jeziki. Štefaneca namreč že od začetka oktobra nadlegujejo z neko nadležno malenkostjo v obliki anonimnega pisma, v katerem ga strahopetni anonimnež blati, češ da so pod njegovim vodstvom razmere v protikorupcijski komisiji nevzdržne.

 

Kasneje se je tej podli izdaji pridružila celo njegova namestnica Alma Sedlar, ki je potrdila navedbe iz anonimke, naslovljene na samega predsednika republike Boruta Pahorja, in se celo pridružila pozivu, naj vrli Štefanec odstopi, ki je zapisan v tej zahrbtni listini. Boris Štefanec je s spretnostjo najboljših klovnovskih vrvohodcev ostro zavrnil očitke in napovedal, da ne bo odstopil. Dodal je še, da protikorupcijska komisija pod njegovim vodstvom dela dobro in da ima senat komisije sejo vsak teden, včasih pa celo dvakrat na teden. Ni kaj, kakšen neutruden deloholik je naš Štefanec.

 

Potem ko je spretno demantiral navedene očitke, so se zopet pojavila zla namigovanja, da naj bi Štefanec ovadil avtorja anonimke in izdajalsko namestnico Almo Sedlar, s katero, mimogrede, v duhu najvišjih profesionalnih standardov še vedno korektno sodeluje. Naš klovn tedna se je tudi tem podtikanjem spretno izognil in razložil, da je po službeni dolžnosti moral anonimko predati tožilstvu, saj če bi vsebina držala, bi šlo za kaznivo dejanje. Ker pa je bila anonimka spisana proti njemu, gre za samoovadbo. Ljudje s tako visokimi moralnimi standardi so žal prepogosto prisiljeni postati tragične figure.

 

Ko je Boris Štefanec že pomislil, da se je izognil vsem pastem, ki so mu jih nastavili nasprotniki, je iz strupenih ust Alme Sedlar prišla nova obtožba, češ da komisija pod njegovim vodstvom opušča ali celo ukinja mednarodne stike s sorodnimi organizacijami v tujini. Štefanec je te navedbe ostro zavrnil in pojasnil, da s tujino dobro sodelujejo, ampak da morajo zaradi varčevanja žal omejiti službene poti v tujino.

Iz vseh naštetih razlogov in zlasti zato, ker je v protikorupcijski komisiji pregnal zatohlo ozračje resnega dela, ki so mu ga zapustili predhodniki, ter ga nadomestil s svežino cirkuškega veseljačenja, razglašamo Borisa Štefaneca za političnega klovna minulega tedna. Iskrene čestitke!

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.